Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ κι η παραλία Αφάντου

Προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ κι η παραλία Αφάντου

0
Dodekanisos

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ και της Δημοτικής αρχής αποτελεί η κατασκευή ειδικού διαδρόμου για ΑΜΕΑ στην παραλία του Αφάντου.

Συγκεκριμένα, κάτω από την κεντρική καντίνα της παραλίας τοποθετήθηκε διάδρομος με χρήση αμφίβιου αμαξίδιου και την καθιστά πλέον προσβάσιμη για τους ανθρώπους  με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να χαίρονται την θάλασσα όπως κι οι υπόλοιποι πολίτες, αρκεί να βρίσκονται ευαισθητοποιημένοι συνάνθρωποι που να τους δίνουν αυτήν την δυνατότητα.

Η δράση αυτή, είναι η δεύτερη που γίνεται σε παραλία με τόση μεγάλη επισκεψιμότητα καθώς έχει προηγηθεί  αυτή στα Κολύμπια, κάτω από το ίδρυμα ΚΑΦΚΑ και τα εύσημα ανήκουν στην κ. Ευαγγελία-Δέσποινα Παυλούς, η οποία είναι μέλος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους αρμόδιους αντιδημάρχους, Βασίλη Ψυλλάκη και Σάββα Διακοσταματίου με τους οποίους υπάρχει συνεργασία εδώ και δυο σχεδόν χρόνια, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Όπως ανέφερε η ίδια η κ. Παυλούς στο news12 είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πραγματική θέληση κι οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες να αφουγκράζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

 

Η προσβασιμότητα στη θάλασσα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο εκείνων που μπορούν να φτάσουν ως εκεί αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και είναι υποχρέωση της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  να δημιουργούν τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να διευκολύνεται η  πρόσβαση των ΑΜΕΑ, όχι μονο στις παραλίες αλλά σε όλους τους δημόσιους χώρους.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments