Αρχική Videos Προσωρινό στοπ στα σχέδια Μακρόν για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων

Προσωρινό στοπ στα σχέδια Μακρόν για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων

0
Dodekanisos

Δεν μπόρεσε η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν, τουλάχιστον προς το παρών, να περάσει το νέο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ήταν υποχρεωτικό να δείξει κάποιος πιστοποιητικό εμβολισμού για να έχει πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεργάστηκαν, μπλοκάροντας ουσιαστικά τη συζήτηση με αποτέλεσμα να μην ήταν δυνατή η ψήφιση του καθώς αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απουσίαζαν εκείνη την ώρα από το κοινοβούλιο. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και τώρα, ο νόμος επιτρέπει κάποιον να μπορεί να χρησιμοποιήσει και αρνητικό τεστ ή και αποδεικτικό ανάρρωσης προκειμένου να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους. Στην ουσία, ο Μακρόν ζητούσε την δημιουργία ενός αυστηρότερου πρωτοκόλλου που δίνει την δυνατότητα μόνος τους εμβολιασμένους να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε ότι η αναστολή του νομοσχεδίου δεν ήταν παρά «ένα πολιτικό πραξικόπημα», μια κίνηση που χαρακτήρισε «ανεύθυνη». «Δεν καταλαβαίνω ότι αφού ένας συγκεκριμένος αριθμός αξιωματούχων του κόμματός σας ψήφισαν υπέρ του πάσου εμβολιασμού, στη συνέχεια 32 βουλευτές το καταψήφισαν», είπε ο Castex, αναφερόμενος στο κυρίαρχο δεξιό κόμμα Les Republicans. Ο ίδιος χαιρέτισε όσους πιέζουν να ανοίξει ξανά η συζήτηση χωρίς καθυστέρηση. Αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης δεν δείχνουν να πτοούνται πάντως λέγοντας πως το θέμα θα τεθεί ξανά σε διαβούλευση, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα περάσει και θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments