«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας των πεποιθήσεων!»

0
Dodekanisos

Tην παρέμβαση και την βοήθεια της Διεθνής Κοινότητας, ζήτησε ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Κύριλλος για την υπόθεση του Μητροπολίτη Πάβλοβιτς, ηγέτη της Λαύρας του Κιέβου, ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση. Η ανακοίνωση στο Patriarchia.ru ανέφερε ότι η επιστολή έχει σταλεί στους προκαθημένους της Ορθόδοξης Παγκόσμιας Εκκλησίας, τον Πάπα Φραγκίσκο, άλλους αρχηγούς Χριστιανικών Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων, τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τη Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ Helga Marie. Schmid, τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejarvic-Burić και τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Volker Turk.

«Με μεγάλη ανησυχία σημειώνω ότι ως αποτέλεσμα της αλλαγής του προληπτικού μέτρου κατά του Μητροπολίτη Παύλου, ενός ηλικιωμένου, από κατ’ οίκον περιορισμό σε φυλάκιση, κινδυνεύει με σοβαρή επιδείνωση της υγείας του και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του στο κέντρο κράτησης».

Επισήμανε ότι ο Μητροπολίτης διώκεται για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας των πεποιθήσεων:
«Αυτή η άδικη δικαστική απόφαση, που προφανώς υπαγορεύεται από τις ουκρανικές αρχές, έχει στόχο να εκφοβίσει τους πιστούς και να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ιερών τους. Είναι μέρος της μεγάλης κλίμακας δίωξης που ξεκίνησαν οι Ουκρανικές αρχές εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ένα θρησκευόμενο άτομο δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποβληθεί σε τέτοια κατασταλτικά μέτρα λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments