“Δεν είναι πρόσφυγες, είναι …απειλές φτώχειας και τρομοκρατίας”

0
Dodekanisos

Tις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό επικρίνει με τοποθέτηση του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γάλλος πολιτικός Nicolas Bay. Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος τoυ κόμματος Reconquête (Ρούκουκετ), ο εξέφρασε κρίσιμες ανησυχίες σχετικά με τον εκπληκτικό αριθμό των αιτούντων άσυλο, τα κίνητρά τους και τις πιθανές απειλές που αποτελούν για τον κοινωνικό ιστό και την ασφάλεια των χωρών υποδοχής.

Ο Bay ξεκίνησε την ομιλία του με ένα εντυπωσιακό στατιστικό:
«Από το 2014, σχεδόν 8 εκατομμύρια μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας άσυλο. Αυτός είναι ο πληθυσμός της Αυστρίας! Ο τεράστιος όγκος των μεταναστών που εισρέουν στην ΕΕ είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής «ανοιχτών θυρών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Μπέι λέει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ευθύνη να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Αυτή η πολιτική όχι μόνο οδηγεί σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους στη θάλασσα, αλλά επιτρέπει επίσης στα εγκληματικά δίκτυα να κεφαλαιοποιούν την εμπορία ανθρώπων. Ο ίδιος απέρριψε την ιδέα ότι αυτοί οι μετανάστες είναι γνήσιοι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο από διώξεις ή πόλεμο. Μάλλον, λέει, υποκινούνται από υποσχέσεις για πλούσια οφέλη και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να λάβουν αυτά τα οφέλη».

Όπως το θέτει ο Bay, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση οδηγεί σε «μακροπρόθεσμη αποστράγγιση των πόρων της χώρας υποδοχής, αύξηση της φτώχειας, αύξηση της εγκληματικότητας και ακόμη και αύξηση της διείσδυσης τρομοκρατικών ομάδων».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments