Αρχική Videos Προκαλεί πλέον ανησυχία στην ΕΕ ο Μακρόν;

Προκαλεί πλέον ανησυχία στην ΕΕ ο Μακρόν;

0

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι δηλώσεις που έκανε ο Εμμανουέλ Μακρόν για την Ταϊβάν. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος μεταξύ άλλων είχε τονίσει:
«Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε, ως Ευρωπαίοι, είναι το εξής: είναι προς το συμφέρον μας να επιταχύνουμε (μια κρίση) στην Ταϊβάν ; Όχι».
Οι δηλώσεις έχουν τραβήξει ευρεία προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ειδικοί έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν οι απόψεις του Μακρόν είναι σύμφωνες με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημα αντίδραση, εντούτοις δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς για τα σχόλια του Μακρόν, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, επέμεινε ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν μια «υπέροχη διμερή συνεργασία» και συντονίζονται στενά για θέματα ασφάλειας στην Ουκρανία, τον Ινδο-Ειρηνικό, το Σαχέλ και αλλού. «Είμαστε επικεντρωμένοι στο να… διασφαλίσουμε ότι μαζί θα ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας και των δύο χωρών», είπε ο Kirby. Ο Μακρόν ξεκινάει Τρίτη 11 Απριλίου διήμερη κρατική επίσκεψη στην Ολλανδία, όπου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει ομιλία για την κυριαρχία της Ευρώπης, με επίκεντρο την οικονομία και τη βιομηχανία, σύμφωνα με το γραφείο του.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments