Αρχική Videos “H Αγγλία θα μετατρέψει την Ουκρανία σε …καμμένη γή!”

“H Αγγλία θα μετατρέψει την Ουκρανία σε …καμμένη γή!”

0

Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να μετατρέψει το έδαφος της Ουκρανίας σε «καμένη γη» προμηθεύοντας το Κίεβο με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. H διπλωμάτης επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και με ανάρτηση της στο κανάλι της στο Telegram ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, προμηθεύοντας πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, θέλει να μετατρέψει το έδαφός της σε μια καμένη και έρημη γη. Δεν θα μιλούν ρωσικά εκεί, δεν θα μιλούν ουκρανικά εκεί. Θα υπάρχει μόνο σιωπή».

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι τα πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο παράγονταν μαζικά και χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
«Σε μεγάλο βαθμό, οι επιχειρήσεις με τέτοια πυρομαχικά στο απόσπασμα του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν από Ιταλούς στρατιώτες. Η περιοχή ευθύνης των Ιταλών στρατιωτών στη Γιουγκοσλαβία περιλάμβανε εδάφη όπου εκτοξεύτηκαν περισσότερα από τα μισά πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου».

Και η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησε το Λονδίνο να μην μεταφέρει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κίεβο. Το σχόλιο της διπλωματικής αποστολής έκανε λόγο για μια κίνηση που κλιμακώνει τη σύγκρουση ενώ η χρήση τέτοιων πυρομαχικών στην Ουκρανία θα επηρεάσει την υγεία του τοπικού πληθυσμού.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments