Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης αδέσποτων ζώων

Πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης αδέσποτων ζώων

0
Dodekanisos

Σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου στο οποίο ανήκει το Δημοτικό Κυνοκομείο, του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του και του Φιλοζωικού Συλλόγου Flying Cats, ξεκίνησε από τις 6/05/2017 και θα συνεχιστεί έως τις 25/06/2017 πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, γατιών και σκυλιών.
Ήδη, εθελοντές φιλόζωοι περισυλλέγουν αδέσποτα γατιά από όλο το νησί και τα μεταφέρουν στο Κτηνιατρείο του Δημοτικού Κυνοκομείου, όπου εθελοντές κτηνίατροι προχωρούν σε στειρώσεις και περιθάλψεις γατιών. Μετά τις 20 Μαΐου θα ξεκινήσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για τα αδέσποτα σκυλιά.
Υπενθυμίζεται ότι οι στειρώσεις γίνονται αποκλειστικά και μόνο σε αδέσποτα ζώα του Νησιού και σε καμία περίπτωση σε δεσποζόμενα κατοικίδια.
Οι Flying Cats είναι διεθνής φιλοζωικός οργανισμός που παρέχει εθελοντικά παρόμοιες δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Οι στειρώσεις και η περίθαλψη γίνεται αποκλειστικά εντός του εγκεκριμένου Κτηνιατρείου του Δημοτικού Κυνοκομείου.
Στα τελευταία χρόνια, με τις δράσεις τόσο των Flying Cats όσο και άλλων ευρωπαϊκών φιλοζωικών οργανισμών, έχουν στειρωθεί αρκετές χιλιάδες αδέσποτα στο νησί της Ρόδου.
Καλούνται όσοι εθελοντές μπορούν να περισυλλέξουν αδέσποτα γατιά και σκυλιά, να τα μεταφέρουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο όπου τα μέλη της Φιλοζωικής Ρόδου τα παραλαμβάνουν, με την υποχρέωση μετά το τέλος της στείρωσης και της όποιας θεραπείας, τα αδέσποτα να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, με ευθύνη των ίδιων των εθελοντών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments