Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Που ήταν ο Βόβολης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Που ήταν ο Βόβολης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;

0
Dodekanisos

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ένας θεσμός ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Σύσσωμο το πολιτικό σκηνικό “μετακομίζει” στη συμπρωτεύουσα. Από “πρωτοκλασσάτα” στελέχη, μέχρι φερέλπιδες πολιτικούς. Ολόκληρη η δημοσιογραφική κοινότητα παρακολουθεί καλύπτοντας την κάθε λεπτομέρεια, την κάθε κίνηση των πολιτικών προσώπων. Τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στη Βόρεια Ελλάδα με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί τις εξελίξεις που σηματοδοτούνται.

Εντύπωση προκάλεσε όμως μία ηχηρότατη απουσία… εκείνη του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά”. Ο δημοφιλής καρδιολόγος και Επικεφαλής του κινήματος Φαίδων Βόβολης καθώς και τα βασικά του στελέχη, απείχαν από την “πολιτική φιέστα”.

Και εδώ εγείρονται τα εξής ερωτήματα…
Ο Φαίδων Βόβολης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Δεν κυνηγά την δημοσιότητα, η δημοσιότητα κυνηγά εκείνον. Οι συγκεντρώσεις που διοργανώνει, τα live βίντεο που αναρτά και η αρθρογραφία του έχουν πραγματικά υψηλή απήχηση. Το γεγονός πως δεν εμφανίσθηκε στην Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκμεταλλευόμενος την παρουσία του δημοσιογραφικού κόσμου, είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση σε ορισμένους κύκλους…

Ακούσαμε πως ο γνωστός καρδιολόγος προτιμά να κρατήσει χαμηλό προφίλ λόγω της πειθαρχικής δίωξης που εκκρεμμεί εις βάρος του από τον Ιατρικό Σύλλογο. Κάποιοι άλλοι είπαν πως δεν στήριξε τις πορείες που διοργανώθηκαν έξω από το Βελίδειο γιατί προτίμησε την ασφάλειά του.

Για ενα έμπειρο πολιτικό “μάτι” όμως η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Ένας δεινός “σκακιστής” της πολιτικής σκακιέρας και εν δυνάμει Αρχηγός κράτους, θα απέφευγε να εμφανισθεί στην ΔΕΘ για τους εξής απλούς λόγους

Πρώτον, δεν θα ήθελε επουδενί να τον συνδέσουν με τα ακροδεξιά στοιχεία (ας μην ξεχνούμε την ομιλία του αδειούχου Κασιδιάρη που έλαβε χώρα το Σάββατο που μας πέρασε).
Δεύτερον και πλέον σημαντικό, ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός δεν ανακατεύεται ποτέ με την “πολιτική μάζα”. Ο κόσμος που τον εμπιστεύεται, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να προσομοιάσει την εικόνα του με το ήδη υπάρχον σαθρό πολιτικό σκηνικό. Ένας δεινός “σκακιστής” της πολιτικής σκακιέρας, που έχει μετρήσει τις δυνάμεις του, θα έκανε επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα μόνος του.

Ο Επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” φαίνεται να γνωρίζει άριστα τη δυναμική του. Αυτό έγινε αντιληπτό και από την πρώτη συγκέντρωση που ο ίδιος διοργάνωσε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Φαίδων Βόβολης είναι δημοφιλής στην Βόρεια Ελλάδα. Φαίνεται να επικρατεί στη Μακεδονία καθότι είναι και το μόνο καθαρό πολιτικό πρόσωπο που τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Αρκεί λοιπόν ένα του κάλεσμα για να βγάλει ολόκληρη την Μακεδονία στους δρόμους…

Φαίνεται ριψοκίνδυνος. Μα επί της ουσίας τα βήματά του είναι στρατηγικά σχεδιασμένα και άψογα εκτελεσμένα. Κάθε πολιτική κίνηση εμπεριέχει τον παράγοντα ρίσκο. Φαίνεται όμως πως ο κ. Βόβολης γνωρίζει να γυρνά τις πιθανότητες υπέρ του. Αν αυτό ισχύει, πρόκειται για έναν δεινό στρατηγικό “παίκτη” η πορεία του οποίου στο εγγύς μέλλον θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα.

Την παρακολουθούμε με αμέριστο ενδιαφέρον…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments