Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πως να διαπιστώσετε αν η ταμειακή μηχανή μιας επιχείρησης είναι δηλωμένη

Πως να διαπιστώσετε αν η ταμειακή μηχανή μιας επιχείρησης είναι δηλωμένη

0
Dodekanisos

Τώρα υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξουμε αν μια ταμειακή μηχανή είναι δηλωμένη, επειδή πλέον δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η απόδειξη που μας δόθηκε από οποιοδήποτε κατάστημα, είναι έγκυρη.

Με έξι κινήσεις διαπιστώνεται αν η ταμειακή μηχανή είναι δηλωμένη

Δεν είναι όλες οι ταμειακές αυτό που «δηλώνουν» οι ιδιοκτήτες τους. Αλλά χάρη σε μία εφαρμογή που ισχύει από το 2015, όποιος έχει χρόνο και διάθεση να τσακωθεί, όπως δύο θαμώνες ταβέρνας στη Νάξο, μπορεί να κάνει έξι κινήσεις και να διαπιστώσει αν η ταμειακή είναι δηλωμένη: Για να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αυτόν τον έλεγχο ακολουθείτε την εξής διαδικασία: (http://www.publicrevenue.gr/kpi/static/doc/odigies_elegxou_nomimotitas5.pdf):

1. Μπαίνετε στο site: www1.gsis.gr/tameiakes/
2. Στην αρχική σελίδα επιλέγουμε «Πολίτες».
3. Στη συνέχεια επιλέγετε «ΦΗΜ».
4. Στη φόρμα «Στοιχεία ΦΗΜ», συμπληρώνετε τον σειριακό αριθμό με κεφαλαία γράμματα και τον κωδικό επιβεβαίωσης – αναγράφεται στο πλαίσιο.
5. Πατώντας «Ελεγχος» θα εμφανιστεί η απάντηση για το αν ο ΦΗΜ είναι δηλωμένος ή όχι.
6. Εφόσον είναι έγκυρος θα εμφανιστεί και ο ΑΦΜ στον οποίο ανήκει η ταμειακή μηχανή. Σε περίπτωση που ο ΦΗΜ δεν είναι έγκυρος (δηλαδή δεν είναι νόμιμος) θα εμφανιστεί το μήνυμα ότι δεν βρέθηκε ο κάτοχος ΑΦΜ για τον συγκεκριμένο ΦΗΜ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments