“Πόρτα” των Bricks σε Μακρόν και Δύση και επίσημα

0
Dodekanisos

Aν και είχε προσπαθήσει να δώσει το παρών στην επικείμενη σύνοδο κορυφής των BRICKS τελικά και επίσημα δεν θα είναι εκεί. Ο λόγος για τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν  ο οποίος δεν προσκλήθηκε από την διοργανώτρια χώρα, Νότια Αφρική.  Είναι κάτι που επιβεβαίωσε και ο Νοτιοφρικανός απεσταλμένος στον Οργανισμό καθηγητής  Anil Sooklal. Ο Σούκλαλ είπε σε ομιλία του στις 20 Ιουλίου ότι στη σύνοδο είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι 69 χωρών στον Παγκόσμιο Νότο, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων 54 αφρικανικών χωρών αλλά όχι δυτικών χωρών.

Ο Σούκλαλ πρόσθεσε ότι ενώ δεν έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Δύσης, «συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή». Οι εκπρόσωποι των μεγάλων δυτικών δυνάμεων -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας- δεν έλαβαν πρόσκληση ενόψει της συνόδου κορυφής.
Η Σύνοδος Κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου. Συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των ιδρυτικών χωρών του οργανισμού: Βραζιλίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής και Ρωσίας. Η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταδοθεί μέσω βίντεο σύνδεσης, τη χώρα θα εκπροσωπήσει στη σύνοδο ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments