«Πόρτα» της Ουγγαρίας σε Αμερικανούς γερουσιαστές…

0
Dodekanisos

Στα …κρύα του λουτρού έμειναν τέσσερις Αμερικανοί Γερουσιαστές που ταξίδεψαν στη Βουδαπέστη προκειμένου να πιέσουν τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να επισπεύσει την έγκριση της χώρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Και αυτό διότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Ούγγροι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να τους συναντήσουν. Η αντιπροσωπεία επιδίωξε να συναντήσει μια σειρά από ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πρέσμαν.

Οι Ούγγροι αρνήθηκαν, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα ήταν «η πιο ανώτατη αντιπροσωπεία του αμερικανικού δικομματικού Κογκρέσου» που επισκέφτηκε τη χώρα τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε ο διπλωμάτης. Οι γερουσιαστές σκοπεύουν να υποβάλουν ένα κοινό ψήφισμα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που θα καταδίκαζει την Ουγγαρία για «δημοκρατική οπισθοδρόμηση», όπως ανέφερε το Associated Press. Ο Thom Tillis, ένας από τους επισκεπτόμενους νομοθέτες, προέτρεψε τον Orban να επισπεύσει την ένταξη της Σουηδίας, ισχυριζόμενος σε συνέντευξη Τύπου ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «μια μεγάλη υπηρεσία για τα έθνη που αγαπούν την ελευθερία σε όλο τον κόσμο».

Το αντιουγγρικό ψήφισμα των ΗΠΑ θα επικρίνει τον Όρμπαν για τη διατήρηση καλών σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα, σύμφωνα με το AP. Η Βουδαπέστη «αντιστάθηκε και μείωσε» τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, αναφέρει το άρθρο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments