Αρχική Videos Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις για το μικροτσίπ Σουηδικής εταιρείας

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις για το μικροτσίπ Σουηδικής εταιρείας

0
Dodekanisos

Ποικίλα σχόλια και πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρώτες λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με το αμφιλεγόμενο μικροτσιπ κορωνοϊού το οποίο θα εμφυτεύεται κάτω από το ανθρώπινο δέρμα και θα μπορεί να δίνει πληροφορίες για την κατάσταση εμβολιασμού.

Το ψηφιακό αυτό επίτευγμα έχει σχεδιαστεί από τη νεοσύστατη εταιρεία τεχνολογίας Dsruptive Subdermals. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hannes Sjoblad, έκανε δηλώσεις για το θέμα στο Express.co.uk, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Αυτή η τεχνολογία υπάρχει και χρησιμοποιείται είτε μας αρέσει είτε όχι. Είμαι χαρούμενος που μπήκε στη δημόσια συζήτηση. Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να συζητηθούν και να κατανοηθούν ευρέως. Τα έξυπνα εμφυτεύματα είναι μια ισχυρή τεχνολογία υγείας. Με κόστος 100 ευρώ για ένα μικροτσίπ, η συσκευή λειτουργεί σαρώνοντας το σημείο στο χέρι με ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά τη σάρωση, θα εμφανιστεί ένα PDF που δείχνει όλες τις λεπτομέρειες του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της ΕΕ του ατόμου, το οποίο υποδεικνύει την κατάστασή του εμβολιασμού και μπορεί επίσης να δείχνει εάν το άτομο βρέθηκε πρόσφατα θετικό στον ιό».

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως «τα εμφυτεύματα δεν είναι συσκευές παρακολούθησης και χρησιμοποιούνται μόνο όταν σαρώνονται. Δεν έχουν μπαταρία. Δεν μπορούν να μεταδώσουν ένα σήμα από μόνα τους. Άρα είναι βασικά παθητικά. Δεν μπορούν ποτέ να πουν την τοποθεσία σας, ενεργοποιούνται μόνο όταν τα αγγίζετε με το smartphone σας, επομένως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της τοποθεσίας κανενός.”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments