Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Ποδοσφαιρικά, έχουμε γίνει …μπανανία…

ΑΠΟΨΗ: Ποδοσφαιρικά, έχουμε γίνει …μπανανία…

0
Φωτογραφία από Phillip Kofler από το Pixabay
Dodekanisos

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Παναγιώτη Διακοφώτη και το ορθό του πράγματος, το θέμα της αναδιάρθρωσης παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Η αρνητική και παράλληλα αποκαρδιωτική θα έλεγε κανείς, εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών , έχει επιφέρει αναβρασμό όπως αναμενόταν στις Ροδίτικες ομάδες όπως φυσικά και στις υπόλοιπες της χώρας. Και αυτό διότι άλλα περίμεναν (μια ενιαία Β’ Εθνική σε δυο ομίλους) και άλλα τελικά έγιναν. Ή μάλλον … δεν έγιναν μιας και η σχετική απόφαση μεταφέρθηκε για μια εβδομάδα μετά.

Είναι φανερό πως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης, έκανε ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να περάσει το ορθό για το καλό του ποδοσφαίρου. Την κατάργηση δηλαδή των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, τις οποίες είναι δεδομένο πως δεν αντέχει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν …χθες, δυο! Δυστυχώς όμως οι διάφορες μικροπολιτικές, οι εγωισμοί και τα συμφέροντα κάθε είδους, φαίνεται ότι είναι αυτά που για μια ακόμα φορά καθορίζουν τις τύχες. Αν όλοι έβλεπαν το καλό και το συμφέρον του αθλήματος, τότε η λύση θα είχε βρεθεί προ πολλού. Και μόνο το ότι τόσα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε το μοντέλο διάρθρωσης των Εθνικών κατηγοριών που ταιριάζει στα Ελληνικά δεδομένα, καθιστούν τη χώρα μας σε …μπανανία. Προφανέστατα αυτά που ζούμε κάθε καλοκαίρι δεν πρέπει να συμβαίνουν κάπου αλλού. Λογικά έχουμε το προνόμιο.

Από το ρεπορτάζ των τελευταίων μηνών αγαπητοί μου φίλοι, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ορισμένοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αναδιάρθρωση προκειμένου να έχουν προσωπικό όφελος. Δεν τους ενδιαφέρει το συνολικό καλό. Και για να τα πούμε και ξεκάθαρα, κάποιοι συνέδεσαν την αναδιάρθρωση με την άνοδο επιπλέον ομάδων από τη Super League 2 αλλά και με τον μη υποβιβασμό ομάδων από την Super League! Και εκεί είναι που …σκόνταψε το θέμα και φυσικά δικαίως και η Super League δεν επιθυμεί την αύξηση των ομάδων. Γιατί όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε υγιώς σκεπτόμενος, το ορθό είναι να μειώσουμε τις επαγγελματικές ομάδες στη χώρα μας και όχι να της αυξήσουμε.

Από εκεί και πέρα όμως, έχει βάλει και η Super League το χεράκι της στην διαμόρφωση του σκηνικού …σήψης, δεδομένου ότι όπως όλοι πολύ καλά ξέρουν, οι μεγαλοπαράγοντες προσπαθούν να κινήσουν τα δικά τους νήματα και να επιβάλλουν αυτό που επιθυμούν. Όλοι η Ελλάδα δηλαδή κινείται στους ρυθμούς των λίγων. Λες και δεν υπάρχουν παράγοντες στις μικρότερες κατηγορίες στην επαρχία που βάζουν τα χρήματα τους και συντηρούν τις ομάδες τους.

Και το τραγικότερο όλων είναι ότι το Ελληνικό κράτος, παραδοσιακά άγεται και φέρεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα συμφέροντα ορισμένων λίγων …καρδιναλίων που έχουν μετατρέψει το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε …μαγαζάκι τους. Και δεν βρέθηκε ένας, ποτέ με πυγμή να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά τα …καραγκιοζιλίκια που έχουν στείλει το ποδόσφαιρο στον πάτο του βαρελιού.

Μπαίνουμε στον Άυγουστο κυρίες και κύριοι και οι ομάδες δεν ξέρουν ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά. Κάνουν σχεδιασμό χωρίς να ξέρουν τίποτα. Πόσο πιο πάτο θα πιάσουμε δηλαδή; Ρητορικό το ερώτημα. Όλα είναι πιθανά εξάλλου στη γειτονιά μας. Δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει. Έχει ο Θεός…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments