Αρχική Videos Πλεύρης – Νέα μέτρα: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σχεδόν… παντού!

Πλεύρης – Νέα μέτρα: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σχεδόν… παντού!

0
Dodekanisos

Αλλαγές και νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας. Ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει, υπογράμμισε ο υπουργός.

«Βασικό όπλο ο εμβολιασμός», τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος σε στοιχεία. Τα οποία αποδεικνύουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, σημείωσε, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού. Θα αφορά τους πολίτες 18 ετών και άνω. Οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως. Τέλος, ο κ. Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

Τέλος, ανακοίνωσε αυστηροποίηση ελέγχων και ποινών για τα καταστήματα. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι τα πρόστιμα θα αρχίζουν από 5.000 ευρώ. Ενώ θα επιβάλλεται και 15 μέρες αναστολή λειτουργία τους. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά σε ποια μαγαζιά γίνονται παραβάσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments