Αρχική Videos Πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο και η αλόη βέρα;

Πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο και η αλόη βέρα;

0

Μετά την ασπαρτάμη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει και την αλόη βέρα που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στη λίστα με τις «πιθανά καρκινογόνες ουσίες για τον άνθρωπο». Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από σχετική έρευνα που έγινε σε αρουραίους. Η λίστα αυτή που είναι γνωστή και ως ομάδα 2Β περιλαμβάνει συνολικά 94 στοιχεία όπως η βενζίνη και η άσφαλτος που επίσης βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Όπως μεταδίδει το BBC η έρευνα αναφορικά με την αλόη βέρα έδειξε ότι όσοι κατανάλωσαν πόσιμο νερό, όπου υπήρχε ένα εκχύλισμα των φύλλων της αλόης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνους του παχέος εντέρου. Επίσης φάνηκε ότι ορισμένες χημικές ουσίες της αλόης μετατρέπονται σε εκείνες που μπορεί να βλάψουν το DNA – και επομένως πιθανώς να προκαλέσουν καρκίνο – στο σύστημα τόσο των αρουραίων όσο και των ανθρώπων. Υπάρχουν δηλαδή ενδείξεις πιθανής καρκινογένεσης στα ζώα κάτι το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να συμβεί και σε ανθρώπους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει στη σχετική ομάδα 2Β υπάρχει και μια σειρά από επαγγέλματα και δραστηριότητες. Εκτός από την ξυλουργική και την εργασία με πίσσα, ο ΠΟΥ κατηγοριοποιεί τις βιομηχανίες στεγνού καθαρισμού και κλωστοϋφαντουργίας ως πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments