Αρχική Videos Πιστοποιητικά εμβολιασμού μέχρι τον Ιούνιο του 2023 αποφάσισε η ΕΕ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού μέχρι τον Ιούνιο του 2023 αποφάσισε η ΕΕ

0

Την παράταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2023 αποφάσισαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από σχετική διαβούλευση που έγινε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με την παράταση αυτή διασφαλίζεται ότι οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες αλλά και όσοι από τις τρίτες χώρες είναι συνδεδεμένοι στο συγκεκριμένο σύστημα θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, μόνο αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση, ο κανονισμός μπορεί να καταργηθεί νωρίτερα. Η ΕΕ διευκρινίζει ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να αντικατοπτρίζουν όλες τις χορηγηθείσες δόσεις, ανεξάρτητα από το κράτος μέλος όπου έγινε ο εμβολιασμός. Παράλληλα ανακοινώνεται ουσιαστικά για πρώτη φορά ότι  θα επεκταθεί το εύρος των εγκεκριμένων τεστ αντιγόνων που χρησιμοποιούνται, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για τα πιστοποιητικά.

Είναι άλλη μια ένδειξη ότι μετά το καλοκαίρι, οι περιορισμοί αναμένεται να επανέλθουν, όπως προκύπτει και από αρκετές δηλώσεις αξιωματούχων που έχουν γίνει έως τώρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments