Αρχική Videos Πενσυλβάνια: Δικαστήριο απέρριψε την εντολή για μάσκες στα σχολεία

Πενσυλβάνια: Δικαστήριο απέρριψε την εντολή για μάσκες στα σχολεία

0
Dodekanisos

Απορρίφθηκε από ένα δικαστήριο στην Πενσυλβάνια η εντολή για τη χρήση μάσκας στα σχολεία. Είναι μια απόφαση που ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη. Το σκεπτικό είναι ότι παραβιάζονται οι νόμοι της πολιτείας. Η εντολή για τη χρήση μάσκας ακόμα και σε εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας είχε δοθεί στις 31 Αυγούστου από την αναπληρωτή υπουργό Υγείας Alison Beam. «Ο κυβερνήτης όμως δεν είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που ήταν απαραίτητο», δήλωσε η δικαστής Christine Fizzano Cannon.

Η ίδια πρόσθεσε πως «δεν υπήρχε άδεια για να επιβάλει η Πολιτεία όποια μέτρα ελέγχου κρίνει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημοσίευση κανόνων και κανονισμών».

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε αποδεκτή με πανηγυρισμούς από τον πρόεδρο της Γερουσίας της Πανσυλβάνια Jake Corman, ο οποίος μαζί με μια ομάδα γονέων είχαν αμφισβητήσει τη συγκεκριμένη εντολή. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του τόνισε και τα εξής: «Η σημερινή απόφαση επικυρώνει αυτό που έχουμε πει από παλιά.  Οι αποφάσεις για τις μάσκες πρέπει να λαμβάνονται από γονείς και σχολικά συμβούλια, ΟΧΙ μη εκλεγμένους γραφειοκράτες. Μια γενική εντολή δεν αντιμετωπίζει τις μοναδικές ανάγκες και τις περιστάσεις των μεμονωμένων κοινοτήτων και αφαιρεί την εξουσία από τους ανθρώπους που είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά μας».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments