Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Παρουσιάστηκε ο κορυφαίος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023

Παρουσιάστηκε ο κορυφαίος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023

0
?????????????????
Dodekanisos

Στα γραφεία των ιστιοπλόων της Ρόδου (περιοχή Ζέφυρος) πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023, που συνδιοργανώνουν, ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου 2023, με την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη, ηθική και υλική, του Δήμου Ρόδου, του ΠΡΟΤΟΥΡ και της ΔΕΡΜΑΕ
Στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου μίλησαν, ο πρόεδρος ΑΣΙΑΘ Ρόδου
κ. Σταμάτης Σταύρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής,
ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κ. Γιάννης Κλείδωνας, ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Σπανός, η γενική γραμματέας του ΕΒΕΔ κα. Φαίδρα Σπανού και ο διευθυντής της Μαρίνας Ρόδου κ. Χριστόφορος Χαρίσης.
Μεταξύ άλλων, τόνισαν:

-Σταμάτης Σταύρας: «Η προσπάθειά μας ξεκίνησε το 1996 μ’ έναν τετραήμερο αγώνα στην Κω κι έναν μόλις χορηγό, αλλά τώρα η βοήθεια είναι μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη. Η επένδυση της διοργάνωσης είναι το σημαντικότερο για μας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 50 συμμετοχές σκαφών και η προσπάθεια όλων μας έχει αυξήσει τις χορηγίες, αναπτύσσοντας έτσι τον αθλητικό τουρισμό. Τα νησιά μας περιμένουνε πώς και πώς να πάει το «Rodos Cup» εκεί με 400-500 άτομα, έστω για μια ή δυο μέρες, και ν’ απολαύσουν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα και την παρουσία μας. Ευχαριστώ τον κ. Χαρίση, διευθυντή της Μαρίνας Ρόδου, ο οποίος εκτός από το «Rodos Cup», ήταν πρόθυμος να βοηθήσει και στη φιλοξενία σκάφους του Aegean 600. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και όλους όσοι είναι κοντά στον αγώνα.»

-Φαίδρα Σπανού: «Εγώ θα μείνω στα 26 χρόνια του αγώνα και νομίζω πως επαναλαμβάνομαι, γιατί και πριν τρία-τέσσερα χρόνια είπα τα ίδια λόγια. Τώρα, πώς τα θυμάμαι δεν ξέρω, ίσως είναι γιατί αποτελούν λόγια καρδιάς. Αυτό αποδεικνύει πως ο αγώνας έχει γίνει θεσμός και χρειάστηκε υπομονή, επιμονή κι αγάπη. Τρία συστατικά που μέσα από τον πρόεδρο, το ΔΣ, τις επιτροπές και τους συμμετέχοντες εκφράστηκαν στη ροδιακή κοινωνία κι αυτή το αγκάλιασε και το εισέπραξε. Αυτός ο θεσμός κατάφερε όλους τους φορείς να τους κάνει μια ομάδα. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό που προσφέρετε και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον δύσκολο αυτόν αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία και να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια όλοι μαζί. Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι ο ΑΣΙΑΘΡ δεν παίρνει, αλλά δίνει όλ’ αυτά στον τουρισμό. Πέρσι, σε μια συνεργασία που είχαμε ως Επιμελητήριο για το wing foil, το οποίο δεν είχε αναγνωριστεί στη χώρα μας, μέσα από την επαφή με τον ΑΣΙΑΘΡ και τον διεθνή κριτή Γιάννη Κλείδωνα με τις συμβουλές του αλλά και τον πρόεδρο, κατορθώσαμε να το διοργανώσουμε επιτυχημένα. Επίσης αναγνωρίστηκε στη συνέχεια από το Υπουργείο και μέλη μας, επαγγελματίες στα θαλάσσια σπορ, πρόσθεσαν κι αυτό, ώστε οι τουρίστες να το βρίσκουν και στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε κι εκ μέρους του προέδρου Γιάννη Πάππου. Με ε την τεχνογνωσία μας μπορούμε στο μέλλον να διοργανώσουμε κι άλλους αγώνες.»

-Νίκος Νικολής: «Δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Οι πράξεις το δείχνουν, αφού 26 χρόνια είμαστε εδώ. Πρόεδρε, στο πρόσωπό σου ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι προσφέρετε στα Δωδεκάνησα με τους συνεργάτες σας και τους ιστιοπλόους. Ως περιφερειακή αρχή έχουμε αποδείξει αυτά τα εννιά χρόνια ότι είμαστε πάντα δίπλα σας. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αγώνα, ούτε κι εσείς χωρίς εμάς. Όλοι μαζί προχωράμε και θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια.»

-Τάσος Σπανός: «Ο Δήμος Ρόδου, εκπροσωπούμενος στον ανώτατο βαθμό από τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, του οποίου τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλή επιτυχία, αλλά πρωτίστως για τη στήριξή, μεταφέρω σ’ σας, είναι δίπλα στον αγώνα. Σήμερα επίσης εκπροσωπώ και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Τέρη Χατζηιωάννου. Θα σας εξομολογηθώ κάτι: τίποτα δεν χαρίζεται σ’ αυτόν τον κόσμο. Δεν σας κάνει χάρη κανένας, αλλά αξίζετε πραγματικά τη στήριξη που απολαμβάνετε απ’ όλους τους φορείς. Έχετε ένα ισχυρό παρόν κι ένα μέλλον λαμπρό. Από μόνοι σας αυτά τα 26 χρόνια καταφέρατε να καταξιωθείτε ως σύλλογος και να πρωταγωνιστείτε ως προσωπικότητες και άνθρωποι, οι οποίοι λειτουργούν σαν μια ομάδα. Με βάση αρχές, αξίες και αθλητικά ιδεώδη δίνετε το καλό παράδειγμα. Οπότε είναι δύσκολο κάποιοι να μην σας ακολουθήσουν. Θα μου επιτρέψετε, έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο να πω ότι παντού χρειάζεται ένας Αφαντενός… Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και σας συγχαίρω, τονίζοντας ότι είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε με όσες δυνάμεις μπορούμε και μας επιτρέπεται. Εύχομαι αυτή η λαμπρή πορεία να έχει ευτυχή κατάληξη κι επιτυχίες στον προσεχή αγώνα με δύναμη, υγεία, κουράγιο και νίκες. Πρέπει να πρωταγωνιστούμε ως μια καλή ομάδα για να προβάλλουμε τον ευλογημένο τόπο μας που γέννησε ολυμπιονίκες κι αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών.»

istioploia rodos cup

-Γιάννης Κλείδωνας: «Θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι φέτος έχουμε ρεκόρ με 59 συμμετοχές από 13 χώρες. Αυτός ο αριθμός, όσον αφορά το πλήθος των κρατών που εκπροσωπούνται, είναι ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι αγώνας γίνεται όλο και πιο γνωστός. Θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες σκαφών, περίπου ισομοιρασμένες και συμμετέχουν 420 ιστιοπλόοι. Ο αγώνας τεχνικά πραγματοποιείται από τρεις επιτροπές. Κατ’ αρχάς έχουμε την ελλανόδικό επιτροπή που είναι διεθνής κι απαρτίζεται από κριτές από Σλοβενία, Τουρκία, Αγγλία, Βουλγαρία κι Ελλάδα. Το «Rodos Cup» είναι από τους λίγους αγώνες ανοικτής θαλάσσης με διεθνείς επιτροπές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμπνέει εμπιστοσύνη και να μην υπάρχει υπόνοια μεροληψίας. Από κει και πέρα, υπάρχει η επιτροπή αγώνων που αποτελείται από Έλληνες για το τεχνικό κομμάτι με μέλη από Κρήτη, Αθήνα, Ρόδο και Καβάλα. Η τεχνική επιτροπή αφορά στις επιθεωρήσεις σκαφών, αφού για μας στον ΑΣΙΑΘΡ προέχει η ασφάλεια, την οποία θέλουμε να εξασφαλίζουμε, παρά τους προηγούμενους ελέγχους. Ο αγώνας αποτελείται από τέσσερις ιστιοδρομίες. Η πρώτη ξεκινά από την Μαρίνα Κω και καταλήγει στο λιμάνι της Καλύμνου σε 17ν.μ σε πλεύση όρτσα. Η δεύτερη είναι αυτή από την Κάλυμνο έως τη Νίσυρο με 28ν.μ σε ανοικτό πέλαγος. Από τη Νίσυρο ως το λιμάνι της Σύμης στα 37ν.μ, είναι το πιο δύσκολο σκέλος του αγώνα ενώ θα καταλήξουμε στη Ρόδο, αποπλέοντας από το Πέδι στα 22ν.μ, για την τελετή λήξης.

-Χριστόφορος Χαρίσης: «Συγχαρητήρια γι’ άλλη μια χρονιά και καλή επιτυχία. Από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι όσο μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτόν τον αγώνα κι όποιους άλλους διοργανώνει ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου. Ευχαριστούμε τους χορηγούς, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο. Καλή επιτυχία σ’ όλους.»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023
-Κυριακή, 23/7/2023, Μαρίνα Κω
Εγγραφές
Τελετή έναρξης
-Δευτέρα, 24/7/2023
1η Ιστιοδρομία: Κως – Κάλυμνος
-Τρίτη, 25/7/2023
2η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος
-Τετάρτη, 26/7/2023
Ελεύθερη μέρα στη Νίσυρο
-Πέμπτη, 27/7/2023
3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη
-Παρασκευή, 28/7/2023
4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Ρόδος
Τελετή λήξης, Μαρίνα Ρόδου

-Xορηγοί του «ΡΟΔΟΣ ΚΑΠ 2023», είναι: Η Μαρίνα Ρόδου, η Μαρίνα Κω και η «PSAROMPAS MARITIME SERVICES».
-Υποστηρικτές, οι Δήμοι Κω, Νισύρου, Καλύμνου και Σύμης, τα Λιμενικά Ταμεία Κω και Νοτίου Δωδεκανήσου, όπως και το ΕΒΕΔ. Ακόμη, οι εταιρείες,“COSTA LINDIA HOTELS”, “KALYMNA YACHTING CLUB”, “VMGSHOP.COM”, “KTIMA AKRANI”, “ΖΑΪΡΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ – ZAIRIS MARINE SHOP”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments