Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Ηγουμενίτσα

Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Ηγουμενίτσα

0
Dodekanisos

Λαυράκι έβγαλε η έρευνα  που πραγματοποίησε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας στο πλοίο Commercial Yacht ”SEHER-1”, σημαίας Τουρκίας, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν παράνομα ναυλωμένο.

Κατά τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο διέθετε ναυλοσύμφωνα στην αλβανική γλώσσα και φαινόταν επιβίβαση και τελική αποβίβαση δυο αλλοδαπών επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς όμως το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Το ποσό της ναύλωσης είχε συμφωνηθεί στα 600 ευρώ στις 17 Ιουνίου 2017 και προέβλεπε ως λιμένα επιβίβασης την Κέρκυρα και προορισμό το λιμένα των  Αγίων Σαράντα Αλβανίας.

Από την λεπτομερή έρευνα που έγινε στα έγγραφα, εμφανίστηκε νεώτερη χρονικά σύμβαση ναύλωσης, για την επιστροφή των  ίδιων επιβατών αυτή την φορά  όμως με λιμάνι αποβίβασης την Κέρκυρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων και  του πιστώνεται εξ΄ολοκλήρου η νέα επιτυχία, στον αγώνα που δίνει για την πάταξη των παράνομων ναυλώσεων.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments