Παραιτήθηκε η Μπορν, οργή για το κυβερνών κόμμα του Μακρόν

0
Dodekanisos

Την παραίτηση της υπέβαλλε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν αναγκάζοντας τον Εμμανουέλ Μακρόν να μπει σε διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Η παραίτηση της πρωθυπουργού ήρθε μετά από μια περίοδο δημόσιας αναταραχής για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και άλλες αμφιλεγόμενες πολιτικές. Η Μπόρν, η οποία ανέλαβε καθήκοντα ως η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας τον Μάιο του 2022, θα παραμείνει στη θέση της για να χειρίζεται «τρέχουσες υποθέσεις» μέχρι να σχηματιστεί νέο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο Μακρόν ευχαρίστησε τη Μπορν για την υπηρεσία της, λέγοντας ότι «υλοποίησε το σχέδιό μας με το θάρρος, δέσμευση και αποφασιστικότητα». Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί Γάλλοι πολίτες έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στο συγκεκριμένο σχέδιο κάνοντας μαζικές διαμαρτυρίες και απεργίες για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες περιελάμβαναν αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης της χώρας στα 64 χρόνια από τα 62.

Το κυβερνών κόμμα του Μακρόν αντιμετωπίζει επίσης την οργή του κοινού για τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και την αποτυχία να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. Ενόψει των ευρωεκλογών της Γαλλίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, το κόμμα της Αναγέννησης του Μακρόν υστερεί κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το κόμμα Εθνικό Ράλι της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία δημοσκόπησης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments