«Λύστε τα άλλα προβλήματα και μετά μιλήστε για στρατό!»

0
Dodekanisos

Δεν άφησε ασχολίαστη την πρόσφατη δήλωση του Ιταλού αντιπροέδρου Αντόνιο Ταγιάνι, περί δημιουργίας στρατού εκ μέρους της ΕΕ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Στρατός της ΕΕ; Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσετε αναπτύσσοντας το δικό σας εμβόλιο κατά του κορωνοιού; Ή να μάθετε πώς να φυλάτε ανθρώπινα, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις σας τα σύνορα της ΕΕ;». έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Η αξιωματούχος τόνισε ότι πριν συσταθούν ένοπλες δυνάμεις, είναι απαραίτητο να καθοριστεί τι καύσιμο θα χρησιμοποιήσουν. Διαφορετικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να εκβιάσουν την ΕΕ αυξάνοντας τις τιμές των καυσίμων εάν οι Βρυξέλλες δεν στείλουν τα στρατεύματά τους εκεί που λέει η Ουάσιγκτον.

Η Ζαχάροβα κατέληξε διερωτώμενη γιατί κάθε μέλος του ΝΑΤΟ πληρώνει στο «κοινό ταμείο», στην πραγματικότητα, το θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ, τεράστια ποσά που θα έπρεπε να είχαν δαπανηθεί για τη διασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας; Νωρίτερα την Κυριακή ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σχηματίσει τον δικό της στρατό που θα μπορούσε να παίξει ρόλο στη διατήρηση της ειρήνης και στην πρόληψη των συγκρούσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments