«Η Μόσχα αποτελεί κίνδυνο για όλη την Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

Περισσότερη συνεισφορά προς την Ουκρανία και από τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι «το Βερολίνο δεν μπορεί να αντέξει μόνο του το μεγαλύτερο μέρος αυτού του βάρους», μιλώντας κατά την διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος που έγινε στη Στουτγάρδη. Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί ουσιαστικά τον δεύτερο μεγαλύτερο χορηγό της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Δεν είναι τυχαίο το ότι το Γερμανικό Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW), αναφέρει ότι το έθνος έχει παράσχει σχεδόν 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε διμερή βοήθεια στην Ουκρανία, εάν συνυπολογιστεί το κόστος παροχής υπηρεσιών για τους πρόσφυγες. Ο Λίντνερ στην τοποθέτηση που έκανε, πρόσθεσε και τα εξής:

«Η Μόσχα αποτελεί κίνδυνο για όλη την Ευρώπη, κατηγορώντας την ότι όχι μόνο επιδιώκει να υποτάξει την Ουκρανία, αλλά και να καταστρέψει τον δυτικό τρόπο ζωής αμφισβητώντας την πραγματική κυριαρχία της φιλελεύθερης Δύσης. Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι μια απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της».

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα υπόλοιπα κράτη στην ΕΕ θα πρέπει επίσης «να συμμετάσχουν στην προσπάθεια», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει περισσότερα μόνη της. Η ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι είναι μια «κοινότητα αξιών που στέκεται μαζί σε αυτούς τους καιρούς», είπε μεταξύ άλλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments