Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Παραδοσιακό πανηγύρι και Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας & Αγίας Θέκλας...

Παραδοσιακό πανηγύρι και Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας & Αγίας Θέκλας στην Παστίδα

0
Dodekanisos

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Παστίδας, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι στο εξωκλήσι Παναγίας Μυρτιδιώτισσας & Αγίας Θέκλας στην Παστίδα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Στις 06:00 μμ θα τελεσθεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ.κ. Κυρίλλου.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι ενώ θα προσφερθούν φαγητά στον κόσμο.
Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί στις 07:30, θα έχει Όρθρο, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.

Εγκαίνια είναι η τελετή με την οποία καθιερώνεται και καθαγιάζεται ένας ναός και από απλό κτίσμα μεταβάλλεται σε οίκο λατρείας και προσευχής και η τράπεζά του σε ιερό θυσιαστήριο και Αγία τράπεζα. Χωρίς εγκαίνια δεν είναι δυνατή η τέλεση κανενός μυστηρίου παρά μόνο με τη χρήση του Αντιμηνσίου, λινού δηλ. υφάσματος, που μπορεί να αντικαταστήσει την αγία Τράπεζα μέχρι να γίνουν κανονικά τα εγκαίνια, αφού σ’ αυτό υπάρχουν τμήματα λειψάνων αγίων.
Η καθιέρωση του Ναού γίνεται από τον Αρχιερέα, ενώ για την όλη τελετή χρησιμοποιούνται αρκετά υλικά στοιχεία, όπως κερί καθαρό, μαστίχη, σμύρνα, θυμίαμα, λείψανα μαρτύρων, άγιο μύρο, μαρμαροσάπουνα, ροδόσταμο, κρασί, κατασάρκιο της αγίας Τραπέζης, Αντιμήνσια κ.α.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments