Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Παλικαρίσιο «τρίποντο» με δέκα παίκτες!

Παλικαρίσιο «τρίποντο» με δέκα παίκτες!

0
Dodekanisos

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Ιάλυσος ο οποίος επικράτησε με 1 – 0 του Θεσπρωτού στο «Οικονομίδειο» και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Football League. Αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, εντούτοις κατάφεραν όχι απλά να …επιβιώσουν αλλά να πάρουν και το σπουδαίο «τρίποντο». Καθοριστικό ήταν το πάθος που επέδειξαν οι παίκτες του Ιάλυσου οι οποίοι παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους αντιπάλους τους, ανταπεξήλθαν και με το παραπάνω.

Το πρώτο ημίχρονο
Μέτριο ήταν το παιχνίδι στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τον Ιάλυσο ως τα μισά περίπου να πατάει καλύτερα και να παίζει με πάθος έχοντας όρεξη και διάθεση να «καθαρίσει» τον αγώνα, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ σε καλό χρονικό σημείο (στο 14’). Από τα μισά του ημιχρόνου όμως και μετά, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κάποια μέτρα και έδειξαν να ελέγχουν αυτοί για κάποιο διάστημα το παιχνίδι. Δεν απείλησαν πάντως (πέρα από ένα σουτ) και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με τον Ιάλυσο να είναι μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο
Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άσχημη τροπή για τους γηπεδούχους στην επανάληψη καθώς αφενός οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά δυνατά στην επανάληψη και οι «ερυθροκίτρινοι» αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο από το 61’ λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μαραγκουδάκη ο οποίος με άκομψο τρόπο διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή. Από εκεί και πέρα ο Θεσπρωτός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε στο μεγαλύτερο διάστημα τον Ιάλυσο στα καρέ του δημιουργώντας και τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Οι παίκτες του Βαγγέλη Χοσάδα έδωσαν μάχη και τελικά δικαιώθηκαν παίρνοντας μια σπουδαία νίκη.


Στο 11’ Ο Γώγος πήρε τη μπάλα σε θέση φορ και πλάσαρε από θέση τετ α τετ αλλά ο Ανδρούτσος απόκρουσε σε κόρνερ και έσωσε την εστία του.
Στο 14’ ο Νατσιόπουλος μετά από αντεπίθεση έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Μαραγκουδάκη ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή …ξετίναξε τα δίχτυα για να κάνει το 1 – 0.
Στο 33’ ο Γώγος έκανε μια κατά μέτωπο επίθεση, πάσαρε στον Ευθυμίου σε θέση αριστερά μέσα στην περιοχή και ο αυτός έκανε το σουτ με καλές προϋποθέσεις αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 47’ ο Νατσιόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Κωνσταντάκος απόκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Στο 51’ ο Γώγος έκανε μια ωραία πάσα τον Ευθυμίου σε θέση αριστερά μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε «γεμάτα» τη μπάλα με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει.
Στο 57’ μετά από μπροστινή μπαλιά στον κενό χώρο, ο Μπίκας πήρε τη μπάλα σε θέση φορ και σούταρε δυνατά αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ). Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Θεσπρωτό.
Στο 74’ ο Κωνσταντακόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κολτσίδας που πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ).
Στο 89’ μετά από αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή του Ιάλυσου, ο Κολτσίδας έξκανε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βουρνέλης (Φράγιος, Παπαδόπουλος) από τον Σύνδεσμο της Μακεδονίας. Στο 61’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μαραγκουδάκης για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Αυγενικού, Μαραγκουδάκης, Γιώργου, Χειμωνέττος, Ρεκλείτης (54’ λ.τ. Τζελάϊ), Νατσιόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μαρτσάκης (71’ Τερζίου), Πετράκης (90’ Πεταυράκης), Χατζηδίμπας
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Δημητρούλας, Νόνης, Σταυρίδης (75΄Κάτσης), Κωνσταντακόπουλος, Ramirez, Γώγος, Κόλλας, Μπίκας (86’ Τσιάτας), Ευθυμίου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments