Αρχική Αθλητικά νέα Παγκόσμιος πρωταθλητής στα «αζήτητα»!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα «αζήτητα»!

0
Πηγή: tennisnews.gr
Dodekanisos

Απίστευτα σκηνικά λαμβάνουν χώρα στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, καθώς οι Αρχές κρατούν απομονωμένο τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ο Τζόκοβιτς έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/1) στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Βικτώρια, ωστόσο δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία. Η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας (όπου λαμβάνει χώρα το Australian Open), ήρθε σε επικοινωνία με το αεροδρόμιο λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει την είσοδο του Σέρβου στη χώρα. Ο μη εμβολιασμένος Τζόκοβιτς δεν έχει την απαραίτητη visa. Από τη στιγμή λοιπόν που αφίχθη στην Αυστραλία με «ιατρική εξαίρεση» (δεν επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα σε μη εμβολιασμένους), βρίσκεται τις τελευταίες ώρες υπό κράτηση, σε απομόνωση! 

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση βίζας, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών», επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός αθλητισμού, Τζάλα Πούλφορντ.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Θυμίζουμε ότι η «ιατρική εξαίρεση» που έλαβε ο Σέρβος προκάλεσε τεράστια αναστάτωση, παίρνοντας μέχρι και πολιτικές διαστάσεις.

Με πληροφορίες από sport24.gr, newsit.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments