Αρχική Αθλητικά νέα Χαμός με την συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open

Χαμός με την συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open

0
CREDIT:GETTY IMAGES
Dodekanisos

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «ιατρική εξαίρεση» που έλαβε ο Τζόκοβιτς για να συμμετέχει στο Australian Open

Τόσο οι Αυστραλοί όσο και ο χώρος του τένις γενικότερα βρίσκονται σε «αναβρασμό» λόγω της ιατρικής εξαίρεσης που έλαβε ο Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την κατάσταση της υγείας του (εμβολιασμένος ή μη κατά του κορονοϊού). Αυτό το γεγονός εγείρει απορίες σε πολλούς, οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις. Μεταξύ αυτών και ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, που προτρέπει τον Τζόκοβιτς να αποκαλύψει τον λόγο της «ιατρικής εξαίρεσης».

«Θα ήταν σίγουρα χρήσιμο αν ο Νόβακ εξηγούσε τους όρους υπό τους οποίους έκανε αίτηση και έλαβε εξαίρεση», λέει ο Τάιλι, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Τον ενθαρρύνω να μιλήσει. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο τα τελευταία δύο χρόνια και θα εκτιμούσα κάποιες απαντήσεις σε αυτό», συμπληρώνει. Ωστόσο ο Τάιλι τονίζει, ότι ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο δεν είχε λάβει προνομιακή μεταχείριση για να πάρει αυτήν την εξαίρεση. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνολικά 26 παίκτες ή μέλη του επιτελείου τους, από τους 3.000 περίπου ταξίδεψαν στην Αυστραλία, αιτήθηκαν ιατρική εξαίρεση. Ελάχιστοι όμως έμειναν ικανοποιημένοι. «Όποιος πληρούσε τις προϋποθέσεις επιτρεπόταν να μπει. Δεν υπήρχε ιδιαίτερη εύνοια. Δεν υπήρχε ειδική μεταχείριση στον Νόβακ», επιμένει ο Τάιλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος δεν έχει παραβεί κάποιον κανονισμό. Ουσιαστικά η πολιτεία της Βικτόρια του έδωσε αυτό το «παραθυράκι» το οποίο και εκμεταλλεύτηκε. Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία της Αυστραλίας επικαλείται το ιατρικό απόρρητο για να μην δικαιολογήσει αυτή την εξαίρεση. Πάντως το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ακόμα και πολιτικές προεκτάσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments