Αρχική Videos Ουγγαρία: Οι μητέρες κάτω των 30 ετών απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου

Ουγγαρία: Οι μητέρες κάτω των 30 ετών απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου

0

Στην Ουγγαρία, οι μητέρες κάτω των 30 ετών απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος, ως μέρος ενός εθνικού σχεδίου για την αύξηση του ποσοστού εγχώριων γεννήσεων. Η Ουγγαρία έχει εισαγάγει μια σειρά από πολιτικές υπέρ της οικογένειας τα τελευταία χρόνια. «Η Ουγγαρία επεκτείνει την φιλική προς την οικογένεια πολιτική της: από τον Ιανουάριο, οι γυναίκες που γίνονται μητέρες πριν από την ηλικία των 30 ετών θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων!», έγραψε ο Balazs Orbán, μέλος του ουγγρικού κοινοβουλίου και της διοίκησης του προέδρου Viktor Orbán.

Η Ουγγαρία έχει προαναγγείλει πρόσθετες πολιτικές φιλικές προς την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης μιας που θα απαλλάσσει τις μητέρες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά από την καταβολή φόρου εισοδήματος για το υπόλοιπο της ζωής τους. Οι εργαζόμενοι ενήλικες θα εξαιρούνται επίσης μέχρι την ηλικία των 25 ετών, σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουν να αποταμιεύσουν για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Η φορολογική ελάφρυνση θα εφαρμόζεται ανεξάρτητα από το αν η μητέρα είναι παντρεμένη ή όχι και θα διαρκέσει από τη 12η εβδομάδα κύησης μέχρι το τέλος του έτους που θα κλείσει τα 30. Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επέκρινε εδώ και καιρό την προτεραιότητα της ΕΕ για τη μετανάστευση από τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έναντι της αύξησης των ποσοστών γεννήσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments