“Όλες οι προσπάθειες της Δύσης να κερδίσει τη Ρωσία είναι μάταιες!”

0
Dodekanisos

Ολες οι προσπάθειες της Δύσης να βοηθήσουν την Ουκρανία να επικρατήσει της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης είναι μάταιες, δήλωσε την Πέμπτη ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καλώντας τη Μόσχα και το Κίεβο να συμμετάσχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες. O Βούτσιτς δήλωσε ότι ενώ οι δυτικές χώρες παρέχουν στην Ουκρανία τεράστια στρατιωτική βοήθεια, «δεν φαίνεται πουθενά ένα «εύκολο τέλος» στη σύγκρουση. «Ένας πόλεμος φθοράς διεξάγεται και με όλη τη δύναμη της Δύσης, η Ρωσία δεν θα ηττηθεί στο πεδίο της μάχης», είπε ο Σέρβος ηγέτης.

«Βλέπω πρωτοβουλίες που προέρχονται από ορισμένες αραβικές χώρες, ελπίζω ότι κάτι θα μας φέρει πιο κοντά στην ειρήνη. Η οικονομία θα ανθούσε αμέσως. Oι τιμές της ενέργειας θα μειωθούν δραματικά. Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Το ίδιο θα ίσχυε για τη Ρωσία και την Ουκρανία, οι οποίες είναι εξαντλημένες», αν και σημείωσε ότι η Μόσχα αντέχει υπό τις δυτικές κυρώσεις «καλύτερα από ό,τι περίμεναν πολλοί».

Τα σχόλια του Βούτσιτς έγιαν μετά από μια πρόσφατη σύνοδο κορυφής που φιλοξένησε η Σαουδική Αραβία στη Τζέντα, στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι από περίπου 40 χώρες αλλά η Ρωσία δεν προσκλήθηκε. Η Μόσχα υποστήριξε ότι χωρίς τη συμμετοχή της, οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες είναι άσκοπες. Η  Wall Street Journal ανέφερε ότι η Ουκρανία απέφυγε να προωθήσει τη φόρμουλα ειρήνης που απαιτεί την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από όλα τα εδάφη που το Κίεβο διεκδικεί ως δικά του. Η Ουκρανία, ωστόσο, αρνήθηκε ότι έχει παραιτηθεί από το σχέδιό της, το οποίο ουσιαστικά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό με τη Μόσχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments