«Όλα στραβά για τη Δύση, ο Πούτιν είναι πιο δυνατός από ποτέ!»

0
Dodekanisos

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν πιο δυνατό από ποτέ». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με δηλώσεις που έκανε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ.
«Ήταν οι πολιτικές του Λευκού Οίκου που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να γίνει ο Πούτιν πιο δυνατός από ποτέ. Η ρωσική οικονομία τα πάει περίφημα, πολύ καλύτερα από τη δυτική. Η Μόσχα θα πάρει ό,τι θέλει, η Δύση πρέπει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία πριν να είναι πολύ αργά».

«Οι Ρώσοι χειρίζονται πολύ καλά τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα πετύχουν όλα όσα θέλουν. Η Δύση πρέπει τώρα να αποτρέψει την καταστροφή και να σώσει ό,τι έχει απομείνει από το ουκρανικό έθνος. Το πρόβλημα είναι ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παραδεχτεί την ενοχή της».

«Αποδείχθηκε ότι όλες οι βασικές υποθέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν λανθασμένες. Ισχυρίστηκε ότι «η Ρωσία είναι αδύναμη», και η Ρωσία δεν είναι αδύναμη. Ήταν πεπεισμένοι: αν ασκήσουμε αρκετή πίεση στους Ρώσους, θα ανατραπεί ο Πούτιν, αλλά αυτός είναι τώρα πιο δυνατός από ποτέ».

Τώρα λέμε στον Ζελένσκι: «Θα θέλαμε στο Κίεβο να αναλάβεις την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή». Είμαι σίγουρος ότι η απάντηση του Ζελένσκι είναι κάπως έτσι: «Άκου, μου είπες ότι εγγυήθηκες τη νίκη και τώρα θέλεις να αναλάβω την ευθύνη για όλα όσα πήγαν στραβά, παρά το γεγονός ότι όλα έγιναν με δική σου υπαιτιότητα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments