Οι Ρώσοι έχουν κάψει σχεδόν όλα τα Leopard 2 της Ουκρανίας

0
Dodekanisos

Από τα 18 γερμανικής κατασκευής κύρια άρματα μάχης Leopard 2AG που στάλθηκαν στην Ουκρανία, μόνο μερικά εξακολουθούν να λειτουργούν, με τα υπόλοιπα είτε έχουν καταστραφεί είτε έχουν σπάσει, σύμφωνα με τον Γερμανό βουλευτή των Πρασίνων Sebastian Schäfer, ο οποίος υπηρετεί ως εμπειρογνώμονας άμυνας του κόμματος.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση και η βιομηχανία καλούνται να κάνουν περισσότερα», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X. Επίσης, υπογράμμισε τη θέση του σε επιστολές προς τη Rheinmetall και τη γαλλική εταιρεία εξοπλισμών Nexter.

Μέχρι στιγμής, είναι ξεκάθαρο ότι τα Leopard δεν είχαν την επίδραση που ήλπιζαν οι Ουκρανοί στο πεδίο της μάχης. Η αντεπίθεση έχει αποτύχει με τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα για το Κίεβο.

Ο Schäfer είχε επισκεφτεί ένα εργαστήριο επισκευής στη Λιθουανία μαζί με τον υπουργό Άμυνας Boris Pistorius (SPD) πριν από τα Χριστούγεννα για να πάρει μια ιδέα της κατάστασης. Αμέσως μετά είχε δηλώσει:
«Δυστυχώς, είναι σαφές ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός των αρμάτων άρματα μάχης που παρέχονται μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία. Υπάρχει επίσης προφανώς ένα πρόβλημα στο ότι ο ουκρανικός στρατός μερικές φορές προσπαθεί να επισκευάσει τα τανκς, κάτι που στη συνέχεια οδηγεί σε περαιτέρω ζημιές», είπε ο Schäfer, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων ανταλλακτικών από τη Γερμανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments