Οι Πολωνοί κάνουν δημοψήφισμα και για το τείχος στα σύνορα

0
Dodekanisos

Μια ακόμα ερώτηση που θα τεθεί σε Εθνικό δημοψήφισμα προγραμματίζει η κυβέρνηση ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας η ερώτηση για το τέταρτο δημοψήφισμα θα αφορά το τείχος στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

«Υποστηρίζετε την εξάλειψη του φραγμού στα πολωνικά σύνορα με τη Λευκορωσία;» αναφέρει η ερώτηση, όπως δημοσίευσε ο αρχηγός υπεράσπισης. «Εσείς θα αποφασίσετε εάν τα σύνορά μας θα συνεχίσουν να είναι αμυνόμενα και ασφαλή», είπε σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Οι εκπρόσωποι της πολωνικής κυβέρνησης δημοσιεύουν ερωτήσεις από την Παρασκευή που σκοπεύουν να συμπεριλάβουν στο δημοψήφισμα. Το πρώτο ερώτημα αφορά την πώληση κρατικών επιχειρήσεων, το δεύτερο αφορά την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και το τρίτο αφορά την αποδοχή παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και την αναγκαστική επανεγκατάστασή τους σε ευρωπαϊκές χώρες.
Η Πολωνία κατασκεύασε ένα τείχος φραγμού, ύψους 5,5 μέτρων και μήκους 186 χιλιομέτρων και εξοπλισμένο με εγκαταστάσεις τηλεχειρισμού, τον Ιανουάριο-Ιούνιο του 2022 για να αποτρέψει τη διείσδυση από τη Λευκορωσία παράνομων μεταναστών με καταγωγή από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Το Μινσκ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το τείχος αποτελεί σοβαρή απειλή για το μοναδικό φυσικό καταφύγιο Belovezhskaya Pushcha, το τελευταίο σωζόμενο τμήμα αρχέγονου δάσους στην Ευρώπη, από το οποίο διέρχεται ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments