Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Οι πειραματισμοί του Μίχου

Οι πειραματισμοί του Μίχου

0
DSC07333
Dodekanisos

Ευκαιρία για νέους πειραματισμούς για τον τεχνικό του Ιάλυσου Πέτρο Μίχο ήταν το χθεσινό φιλικό παιχνίδι απέναντι στον ΑΕΡΑ (3 – 0) που έγινε στο «Οικονομίδειο» γυμναστήριο. Για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας, ο έμπειρος προπονητής αποφάσισε να αλλάξει το κλασικό 4 – 2 – 3 – 1 που οι «ερυθροκίτρινοι» έχουν παίξει κατά κόρον και να εφαρμόσει στο 4 – 5 – 1 το οποίο με βάση το πώς εμφανίστηκε ο Ιάλυσος μπορεί κάποιος να το πει και 4 – 1 – 4 – 1 μιας και ο Ρεκλείτης ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός αμυντικός χαφ μπροστά από τα στόπερ. Ήταν ένα σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και είχε καλά δείγματα γραφής μιας και οι παίκτες του Ιάλυσου έδειξαν να το αφομοιώνουν πολύ καλά και να τους ταιριάζει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας, ο Παναγιώτης Σπάρταλης χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση, σαν αριστερός χαφ και έκανε την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση του. Στις …πρωτοτυπίες (με βάση τι έχουμε δει έως τώρα) και το γεγονός ότι ο Μαθιός έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Αναλυτικά, ο Ιάλυσος του πρώτου ημιχρόνου στην διάταξη 4 – 5 – 1 (ή 4 – 1 – 4 – 1) ήταν: Κάτω από τα δοκάρια ο Χειμωνέττος, αριστερά και δεξιά της άμυνας οι Κοκκίνης και Παφιάκης αντίστοιχα και στο κέντρο της άμυνας οι Φυλακούρης και Παπαδημήτρης. Αμυντικό χαφ ο Ρεκλείτης και οι υπόλοιποι τέσσερις του κέντρου οι Σπάρταλης (αριστερά), Χατζηφούντας (δεξιά), Κοιλιάρας και Χατζηκοσμάς στο άξονα και προωθημένος ο Μαθιός.
Στην επανάληψη, κατά την προσφιλή του τακτική, ο Πέτρος Μίχος χρησιμοποίησε και πάλι το κλασικό 4 – 2 – 3 – 1. Στο διάστημα αυτό για πρώτη φορά είδαμε και το δίδυμο Κοκκίνη και Φυλακούρη στο κέντρο της άμυνας! Δυο παίκτες δηλαδή αριστεροπόδαροι ως δίδυμο. Προφανώς δεν θα το ξαναδούμε και μάλλον έγινε επειδή βόλεψε το παιχνίδι και το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΕΡΑ δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό μιας και άργησε να ξεκινήσει την προετοιμασία του και οι παίκτες του φανερά δεν είχαν άλλες δυνάμεις.
Αυτό που κρατάμε λοιπόν ως συμπέρασμα είναι το ότι ο Πέτρος Μίχος πειραματίζεται στο κομμάτι της τακτικής πάρα πολύ και είναι δεδομένο το ότι θέλει να έχει και εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά την βασική του επιλογή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Τα δυο αυτά συστήματα που έχουν εμφανιστεί έως τώρα (με τις όποιες παραλλαγές τους βέβαια και διαφοροποιήσεις στον αγωνιστικό χώρο), φαίνεται να δένουν απόλυτα με τους «ερυθροκίτρινους» και είναι αυτά που θα αποτελέσουν τη βάση του φετινού Ιάλυσου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments