Αρχική Αθλητικά νέα Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Μουντιάλ

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Μουντιάλ

0
Dodekanisos

Επτά από τα 13 εισιτήρια των Eυρωπαϊκών χωρών έχουν βρει κάτοχο ενόψει Μουντιάλ τον χειμώνα του 2022 στο Κατάρ. Μετά το πέρας των χθεσινών αναμετρήσεων για τα προκριματικά της διοργάνωσης, η Σερβία και η Ισπανία έγιναν οι δύο τελευταίες που εξασφάλισαν την πρόκριση τους.

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής, στα μπαράζ θα αγωνιστούν Ουαλία, Ρωσία, Σκωτία, ΣΚΟΠΙΑ, Πορτογαλία και Σουηδία. Να σημειωθεί πως η κλήρωση των μπαράζ θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου στη Ζυρίχη, όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια για τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια της των Ευρωπαϊκών χωρών. 

Όσο για την Εθνική Ελλάδας, μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Εθνική Κοσόβου στο «ΟΑΚΑ», αποκλείστηκε από την συνέχεια των προκριματικών όσο και από την τελική φάση του τουρνουά.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2018, αυτή τη φορά οι 12 ομάδες, δέκα δεύτερες των ομίλων και οι δύο καλύτερες νικήτριες ομίλων του Nations League, που αποκλείστηκαν στα προκριματικά, θα χωριστούν σε τρία μονοπάτια και θα κληθούν να δώσουν ημιτελικό και τελικό μπαράζ, ώστε να πάρουν την πρόκριση στο Μουντιάλ. Προς το παρόν, οι δύο ομάδες που κερδίζουν τη συμμετοχή τους στα play-offs μέσω του Nations League είναι η Αυστρία και η Τσεχία.

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν

Κατάρ (διοργανώτρια)
Βραζιλία (Ν. Αμερική)
Γερμανία
Δανία
Γαλλία
Βέλγιο
Κροατία
Ισπανία
Σερβία

Διεκδικούν την πρόκριση στα μπαράζ

Ουαλία
Ρωσία
Σκωτία
Βόρεια Μακεδονία
Πορτογαλία
Σουηδία

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments