Αρχική Επικαιρότητα Ινδία: Ανοίγει τα σύνορά της για τουρίστες μετά από 20 μήνες

Ινδία: Ανοίγει τα σύνορά της για τουρίστες μετά από 20 μήνες

0
Dodekanisos

Η Ινδία ανοίγει σήμερα για τους ξένους τουρίστες, έπειτα από 20 μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι τουριστικοί πράκτορες είπαν ωστόσο ότι η ζήτηση είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων και των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν για ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Η Ινδία είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους ξένους τουρίστες τον Μάρτιο 2020 όταν η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση. Έπειτα από μια καταστροφική αύξηση των κρουσμάτων νωρίτερα μέσα στον χρόνο ο αριθμός τους μειώθηκε κατά πολύ και η κυβέρνηση, ευρισκόμενη υπό πίεση από μια βιομηχανία η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της, ανακοίνωσε «χαλάρωση» τον περασμένο μήνα.

Από τις 15 Οκτωβρίου εκδίδονται τουριστικές βίζες για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους από χώρες με αμοιβαίες διευθετήσεις, που μεταβαίνουν στην Ινδία με ναυλωμένες πτήσεις. Σήμερα αυτό το μέτρο επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει και άλλες πτήσεις.

Επισκέπτες από τις εγκεκριμένες χώρες θα μπορούν να αποκτήσουν διαδικτυακά τουριστική βίζα και θα χρειάζεται να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους για 14 ημέρες μετά την έλευσή τους.

Στον αντίποδα, όσοι προέρχονται από τη Βρετανία, την ΕΕ, την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και αλλού υπόκεινται σε επιπλέον μέτρα, ανάμεσά τους και σε διαγνωστικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Η Goa, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη νότια Ινδία, θα δεχτεί την πρώτη πτήση τσάρτερ από την Βρετανία στις 13 Δεκεμβρίου, είχε γράψει στα τέλη Οκτωβρίου η εφημερίδα Times of India.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Ινδίας έχει καταφέρει να διαμοιράσει 970 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι τώρα. Παράλληλα το 79% του ενήλικου πληθυσμού της έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού. Ενώ το 38% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments