“Οι μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη είναι …στρατός εισβολής”

0
Dodekanisos

«Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποτύχει πλήρως όπως αποδεικνύεται από τη μαζική μεταναστευτική κρίση στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας», είπε μεταξύ άλλων ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι η χώρα του θα εγκλωβιστεί στη μάχη με τις Βρυξέλλες ολόκληρο το φθινόπωρο καθώς η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει υποχρεωτικές ποσοστώσεις μεταναστών σε όλη την Ευρώπη.

«Η συζήτηση μεταξύ των γραφειοκρατών των Βρυξελλών και της Ουγγαρίας για τη μετανάστευση θα συνεχιστεί. Στα τέλη Ιουνίου, ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης επιτεύχθηκε παρά τις διαμαρτυρίες από την Ουγγαρία και την Πολωνία. Τώρα είναι Σεπτέμβριος και είναι σαφές ότι το σύμφωνο έχει ήδη αποτύχει. Όσοι φτάνουν δια θαλάσσης στο νησί της Λαμπεντούζα δίνουν ήδη την εντύπωση ενός πραγματικού στρατού εισβολής».

Ο Όρμπαν αναφέρεται στο Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο ψηφίστηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο νωρίτερα φέτος. Το σύμφωνο θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μεταναστών, μεταξύ άλλων σε χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, οι οποίες έχουν απορρίψει ποσοστώσεις μεταναστών στο παρελθόν.

«Μέχρι στιγμής φέτος, 128.000 απόπειρες αναγκαστικής εισόδου έχουν αποτραπεί στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας. Οι επιθέσεις σε αξιωματικούς των συνόρων έχουν γίνει συνηθισμένες. Έχουν γίνει 168 σοβαρές επιθέσεις και πολλοί από τους αξιωματικούς μας έχουν τραυματιστεί. Η βία των μεταναστών αυξάνεται», είπε ο Όρμπαν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments