Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ με τη στάση τους υποκινούν τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”

“Οι ΗΠΑ με τη στάση τους υποκινούν τον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο”

0

«Προκαλούν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με το να προμηθεύουν συνεχώς με όπλα την Ουκρανία», είπε για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Ρώσος πρεσβευτής  Ανατόλι Αντόνοφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

«Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί σπαταλούν χρήματα σε Ουκρανούς πελάτες. Το Πεντάγωνο μπορεί να αντέξει οικονομικά να «υπερεκτιμήσει» το κόστος του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχεται στο Κίεβο, παραπλανώντας τους υπολογισμούς του κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια».

«Ενώ διατίθενται άνευ προηγουμένου κονδύλια για την αγορά όπλων για το καθεστώς του Κιέβου, τα φτωχότερα κράτη της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας μένουν χωρίς προσοχή. Υπάρχουν μέρη στον πλανήτη όπου άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα. Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι είναι πιο επείγον να παραταθεί η αιματοχυσία και να προκληθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μέσω της ντε φάκτο εμπλοκής της Δύσης στη σύγκρουση», σημείωσε ο διπλωμάτης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, παραδέχτηκε νωρίτερα όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης σχετικά με τις προμήθειες εξοπλισμού στην Ουκρανία από τη Δύση και την έγκριση της Ουάσιγκτον να παραδώσει αεροσκάφη F-16, ότι η δυτική στρατηγική για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο συνεπάγεται ενίσχυση των προμηθειών όπλων στον ουκρανικό στρατό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments