«Οι ΗΠΑ έχουν κάνει τον Ρωσικό στρατό ισχυρότερο!»

0
Dodekanisos

Ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, συμφώνησε με την άποψη του επενδυτή Ντέιβιντ Σακς ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποδυναμώσει τη Ρωσία «πραγματοποιήθηκαν αντίστροφα» και στην πραγματικότητα απλώς την έκαναν ισχυρότερη. Μοιράζοντας τη γνώμη του για τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) την Κυριακή, ο Σακς το χαρακτήρισε «το μεγάλο μπούμερανγκ του Μπάιντεν».

«Έχουμε κάνει τον ρωσικό στρατό ισχυρότερο, είναι μεγαλύτερος από ό,τι ήταν πριν, παράγει πολύ περισσότερα όπλα, η βιομηχανική βάση έχει ενισχυθεί. Επιπλέον, είναι πλέον δοκιμασμένο στη μάχη και σκληραγωγημένος, ειδικά ενάντια στα δυτικά όπλα», είπε. Ο Μασκ φάνηκε να συμφωνεί με τον Sacks, σχολιάζοντας την ανάρτηση στο X: «Δυστυχώς, αυτό είναι αλήθεια».
Επικαλούμενος το μέγεθος του ρωσικού στρατού σε σύγκριση με τον Ουκρανικό, ο Σακς δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έχει «δημιουργήσει» έναν πολύ πιο «υπέροχο» ρωσικό στρατό. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ είναι που έχουν δει τα αποθέματά τους να «εξαντλούνται», υποστήριξε.

Οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία έχουν γίνει ένας ακόμη σημαντικός λάθος υπολογισμός των πολιτικών του Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Σακς. Πιστεύει ότι η ιδέα να «συντρίψει» τη Ρωσία με κυρώσεις ήταν παραληρηματική καθώς η οικονομία της χώρας σταθεροποιήθηκε και μάλιστα ξεπέρασε τις οικονομίες της G7 το 2023.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments