Αρχική Videos “Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει κρυφά 150 πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη”

“Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει κρυφά 150 πυρηνικές κεφαλές στην Ευρώπη”

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περίπου 150 πυρηνικές βόμβες που έχουν αναπτυχθεί σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Τουρκία χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, δήλωσε η Alicia Sanders-Zackre, συντονιστής πολιτικής και έρευνας για τη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων.

«Ως εκ τούτου, ενώ δεν υπάρχει δημόσια επιβεβαίωση ή άρνηση της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, γνωρίζουμε ότι τα πυρηνικά όπλα (των ΗΠΑ) αναπτύσσονται σε πέντε χώρες σε όλη την Ευρώπη. Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία και Τουρκία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, περίπου 150 κεφαλές έχουν αναπτυχθεί σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις σε αυτές τις χώρες», είπε σε συνέντευξη Τύπου στον ΟΗΕ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων ανησυχεί απίστευτα για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Όπως έχει δείξει η ιστορία, παρόμοια με την κουβανική πυραυλική κρίση, η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων είναι ένα πιθανό σημείο εκκίνησης που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου, σημείωσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments