«Οι ΗΠΑ δεν θα γλιτώσουν από …τη φωτιά αν συνεχίσουν έτσι!»

0
Dodekanisos

Οι ΗΠΑ «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά» εάν συνεχιστεί η «γενοκτονία» του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.
«Λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς και στρατιωτικές δυνάμεις που τώρα διαχειρίζονται τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν καλωσορίζουμε την επέκταση του πολέμου σε αυτή την περιοχή», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στην ομιλία του.

«Αλλά προειδοποιώ ότι αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά», συνέχισε. «Αυτό είναι το σπίτι μας και η Δυτική Ασία είναι η περιοχή μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με κανένα κόμμα και καμία πλευρά και δεν έχουμε καμία επιφύλαξη όσον αφορά την ασφάλεια του σπιτιού μας».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι η Ουάσιγκτον θα «σταθεί για πάντα» με το Ισραήλ και αυτή τη στιγμή πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εβραϊκό κράτος. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει δύο ομάδες αεροπλανοφόρων και άλλα ναυτικά μέσα, μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16, συστήματα αεράμυνας και 900 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή από τότε που οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments