«Διάλογος με τη Δύση μόνο αν απαρνηθεί την αντιρωσική πολιτική της»

0
Dodekanisos

Ξεκάθαρος αναφορικά με την επόμενη ημέρα στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση ήταν με τοποθέτηση που έκανε μιλώντας στη συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ρώσος διπλωμάτης Αντρέι Μπελούσοφ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «οι προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, εφόσον το ΝΑΤΟ δεν εγκαταλείψει την ατζέντα επέκτασης του προς την Ανατολή, καθώς και την πολιτική περιορισμού του έναντι της Ρωσίας. Η ρωσική πλευρά είναι ακράδαντα πεπεισμένη ότι η ομαλοποίηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμμόρφωση με γενικά αναγνωρισμένους διεθνείς νομικούς κανόνες σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συνέχισε ο διπλωμάτης».  Επεσήμανε επίσης ότι ένας διάλογος για τον έλεγχο των συμβατικών όπλων θα ήταν δυνατός μόνο εάν η Δύση απαρνηθεί την αντιρωσική πολιτική της.

Για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, δήλωσε ότι «η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στον μετασοβιετικό χώρο, αλλά και η υποστήριξή τους στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου» ανάγκασαν τη Μόσχα σε αποφασιστικά βήματα. Ο Μπελούσοφ διευκρίνισε: 
«Προσπαθήσαμε να επιλύσουμε την κατάσταση με διπλωματικά αλλά και πολιτικά μέσα, αλλά οι δυτικές χώρες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πυροδοτήσουν τις εντάσεις και να προκαλέσουν τη στρατιωτική επιχείρηση. Εάν πραγματοποιηθούν συνομιλίες στο μέλλον, είπε ο Μπελούσοφ, θα χρειαστούν θεμελιωδώς νέες προσεγγίσεις και εξέταση των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments