«Η Ευρωπαϊκή Οικονομία είναι αδύνατο να ορθοποδήσει χωρίς τη Ρωσική ενέργεια!”

0
Dodekanisos

Οι ανατολικές και δυτικές οικονομίες ήταν «εξαιρετικά» αμοιβαία εξαρτημένες για δεκαετίες, αλλά μετά τη διακοπή των σχέσεων με τη Ρωσία δεν είναι σαφές πώς η ΕΕ μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική, προειδοποίησε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto. Ως παράδειγμα, ανέφερε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στο μπλοκ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι τώρα τρεις φορές υψηλότερες από ό,τι στην Κίνα.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για την ευρασιατική ασφάλεια στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, ο Szijjarto δήλωσε ότι «η επιτυχία των δυτικών χωρών είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς συνεργασία με χώρες της Ανατολής. Και το αντίθετο ισχύει επίσης».

Ο Szijjarto υποστήριξε ότι για δεκαετίες, ένας συνδυασμός δυτικής τεχνολογίας και προσιτής ανατολικής ενέργειας ήταν το «θεμέλιο» της παγκόσμιας οικονομίας.
«Και αυτός ο συνδυασμός έχει πλέον καταρρεύσει, δυστυχώς. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι στην Ευρώπη πληρώνουν τώρα τέσσερις φορές περισσότερα για το φυσικό αέριο. Πληρώνουμε τρεις φορές περισσότερο για ηλεκτρική ενέργεια από τους ανθρώπους στην Κίνα. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς η ευρωπαϊκή οικονομία μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε τέτοιες συνθήκες», είπε ο υπουργός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments