“Οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής …απειλούν την ανθρωπότητα”

0
Dodekanisos

Επίθεση σε όσους αρνούνται το ότι υπάρχει «κλιματική αλλαγή», εξαπέλυσε με τοποθέτηση που έκανε κατά την διάρκεια εκδήλωσης αγροτών στο Εδιμβούργο ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για το κλίμα Τζον Κέρι. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε και τα εξής:

«Οι άνθρωποι που τολμούν να αμφισβητήσουν την «επίσημη επιστήμη» βρίσκονται σε μια επικίνδυνη λατρεία που απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Επιτίθενται σε αυτούς που λένε την αλήθεια και χαρακτηρίζουν τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία ως υστερία. Οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής αποτελούν κίνδυνο για την ύπαρξη της ανθρωπότητας και της ζωής στη γη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος πάντως έχει επικριθεί διότι πετά σε όλο τον κόσμο πετώντας με ιδιωτικά τζετ που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, τι στιγμή που κάνει διαλέξεις για το πώς να προστατέψουμε το περιβάλλον. Ο Τζον Κέρρυ είναι Αμερικανός πολιτικός, που υπηρέτησε ως Yπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2013 έως το 2017. Διατέλεσε επίσης, Γερουσιαστής των ΗΠΑ για την Μασσαχουσέτη, ενώ το 2004, ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα, όπου και έχασε με μικρή διαφορά υπέρ του Τζορτζ Μπους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments