Αρχική Επικαιρότητα Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ψήφισε η κυβέρνηση της Βαυαρίας!

Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ψήφισε η κυβέρνηση της Βαυαρίας!

0
Dodekanisos

Καμία υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, ψήφισε η κυβέρνηση της Βαυαρίας! Είναι κάτι που είχε αναγγείλει ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός από την προηγούμενη εβδομάδα. Έγινε πράξη σήμερα από το Υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρικής Κυβέρνησης. Τη στιγμή που στην Ελλάδα η υποχρεωτικότητα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση, οι Γερμανοί δείχνουν το δρόμο της ελεύθερης βούλησης. Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν όπως αναφέρει το doryforos.org είναι οι ακόλουθες:

-Δεν τίθεται θέμα λοκντάουν – ούτε περιοριστικά μέτρα όπως τα ζήσαμε τα δυο τελευταία χρόνια.

-Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός

-Η επίπτωση (Inzidenz) δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης του κρατιδίου. Σημαντικό κριτήριο η κατάσταση στα νοσοκομεία (εισαγωγές και κατάσταση στις ΜΕΘ).

-Κίτρινο χρώμα στα νοσοκομεία: 1.200 εισαγωγές γενικά (κάλυψη 1200 κρεβατιών) στα νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα (τότε μπορούν να τεθούν περιορισμοί)

-Κόκκινο χρώμα στα νοσoκομεία: 600 εισαγωγές στις ΜΕΘ

-Θα επεκταθεί το μοντέλο 3G (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ) για την είσοδο σε θέατρα, κινηματογράφους, γυμναστήρια, κλειστούς χώρους κλ.π. – όχι για σουπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα καθώς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Η μάσκα τύπου FFP2 δεν θα είναι υποχρεωτική για την είσοδο σε εστιατόρια ή ΜΜΜ

-Τον φθινόπωρο θα ανοίξουν και πάλι ντισκο και μπαρ (μόνο PCR τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει).

-Δωρεάν τεστ από τον Οκτώβριο μόνο για σχολεία, Πανεπιστήμια και για όσους δεν μπορούν (για λόγους υγείας) να εμβολιαστούν.

-Σχολεία: τεστ με “γλυφυτζούρια”

-Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στις επαφές

-Συναυλίες: Εξαρτάται από τον διοργανωτή. Αν θέλει να καλύψει όλες τις θέσεις τότε υπάρχει υποχρέωση μάσκας. Αν μπορεί να υπάρχει απόσταση μεταξύ των θεατών δεν τίθεται υποχρέωση μάσκας.

-Ελεύθερο το ωράριο λειτουργίας της εστίασης – το μοντέλο 3G στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments