“Ο Ζελένσκυ νιώθει προδωμένος από τη Δύση”

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι αισθάνεται «προδομένος» από τους δυτικούς υποστηρικτές του, οι οποίοι του αρνήθηκαν την υποστήριξη και την προσοχή που έχει συνηθίσει, δήλωσαν οι συνεργάτες του στο περιοδικό Time. Ο Ζελένσκι και οι σύμβουλοί του μίλησαν στο αμερικανικό περιοδικό μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα.

Σε αντίθεση με την υποδοχή του ήρωα που έλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο, η πιο πρόσφατη επίσκεψη είδε τον Ζελένσκι να συζητά για τη διαφθορά στην Ουκρανία και να του απαγορεύεται να απευθύνεται στους νομοθέτες στο Καπιτώλιο.  Παρά τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να στηρίξει το Κίεβο «όσο χρειαστεί», το Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει σε ένα νέο νομοσχέδιο βοήθειας για την Ουκρανία. Δέκα ημέρες αφότου ο Ζελένσκι επέστρεψε στο Κίεβο από την Ουάσιγκτον, οι νομοθέτες κατάφεραν να περάσουν ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες για να αποτρέψουν το κλείσιμο της κυβέρνησης, αλλά μόνο αφού αφαίρεσαν τη χρηματοδότηση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ουκρανία.

«Ο Ζελένσκι αισθάνεται προδομένος από τους δυτικούς συμμάχους του. Τον έχουν αφήσει χωρίς τα μέσα για να κερδίσει τον πόλεμο», έγραψε το Time, επικαλούμενο μέλος της ομάδας του. Ο Ζελένσκι είπε στο Time ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι δυνάμεις του μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης και ότι δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, παρά την καλοκαιρινή αντεπίθεση της Ουκρανίας που απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της. «Έχει αυταπάτες», είπε στο Time ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ζελένσκι. «Είμαστε εκτός επιλογών. Δεν κερδίζουμε. Αλλά προσπάθησε να του το πεις αυτό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments