“O Ζελένσκυ μπορεί να εκδιωχθεί, δεν εξυπηρετεί πλέον τη Δύση”

0
Dodekanisos

Η απροθυμία του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι να εξετάσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία μπορεί να τον οδηγήσει στην εκδίωξή του για να καταστούν δυνατές τέτοιες διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Όλεγκ Σόσκιν, σύμβουλος δύο πρώην Ουκρανών προέδρων.

«Ο Ζελένσκι, ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η νίκη πρέπει να επιτευχθεί στο πεδίο της μάχης, απλώς δεν μπορεί να εισέλθει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, δήλωσε ο Σόσκιν στο κανάλι του στο YouTube. Τέτοιες ενέργειες, πιστεύει, ωθούν τη Ρωσία και τουλάχιστον ορισμένους από τους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας να σκεφτούν ότι χρειάζονται κάποιον άλλον για να εκπροσωπήσει το Κίεβο, ο οποίος μπορεί να συμφωνήσει ακόμη και σε μια προσωρινή εκεχειρία. Για να επιτευχθεί αυτό, η σημερινή ουκρανική ηγεσία πρέπει να «εξουδετερωθεί», πρόσθεσε ο πρώην βοηθός του προέδρου.

Η ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει γίνει μια «διαδεδομένη αφήγηση» όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στη Δύση, είπε επιπρόσθετα ο Soskin. Σημείωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζορτζία Μελόνι εξέφρασαν τέτοιες ιδέες πριν από λίγο καιρό. Ο Μακρόν είπε στο BBC σε συνέντευξή του πριν μερικές ημέρες ότι, αν και ήταν «καθήκον» της Γαλλίας να υποστηρίξει το Κίεβο, ίσως είχε έρθει η ώρα για κάποιες «δίκαιες και καλές διαπραγματεύσεις» με τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments