“O Τρουντώ είναι όμηρος …της ναζιστικής ιδεολογίας”

0
Dodekanisos

Ως «ομήρους της ναζιστικής ιδεολογίας» χαρακτήρισε τον Τζάστιν Τρουντώ και την κυβέρνηση του ο Ρώσος αναπληρωτής απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι. Είναι ουσιαστικά μια ιδεολογία που «κουβαλούν μαζί τους οι απόγονοι των Ναζί και οι συνεργάτες που μετανάστευσαν στον Καναδά, είπε.

«Είναι ανοιχτό μυστικό ότι ο Καναδάς φιλοξενούσε πολλούς πρώην συνεργάτες των Ναζί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτοί οι συνεργάτες έχουν τώρα παιδιά και εγγόνια, έχουν δεξαμενές σκέψης. Έτσι, η νεοναζιστική ιδεολογία και ο ακραίος εθνικισμός έχουν, δυστυχώς, πολύ μεγάλη επιρροή στον Καναδά», είπε ο Polyanskiy.

«Αυτά τα πράγματα είναι πολύ διαδεδομένα και ο Καναδάς τα υποστηρίζει ενεργά. Αυτά που είδαμε στο καναδικό κοινοβούλιο είναι μόνο μια κορυφή του παγόβουνου. Εάν η καναδική κοινωνία σκάψει βαθύτερα, πολλά μυστικά θα αποκαλυφθούν», πρόσθεσε ο Polyanskiy.

Τον Οκτώβριο, το καναδικό κοινοβούλιο και ο Τριντό τίμησαν τον Yaroslav Hunka, έναν πραγματικό αξιωματικό των Ναζί των SS από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η καναδική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη καταψήφισε ένα ψήφισμα που συνέταξε η Ρωσία για την καταπολέμηση του ναζισμού .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments