Αρχική Videos Ο Ζελένσκυ κατηγορεί τη Δύση για την αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας

Ο Ζελένσκυ κατηγορεί τη Δύση για την αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας

0

Τη Δύση κατηγορεί ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ για την έως τώρα αποτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας. Μιλώντας στο CNN παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία διεξάγεται εδώ και περίπου ένα μήνα, έχει «επιβραδυνθεί» από ισχυρές ρωσικές άμυνες. Πρόσθεσε ότι είχε πει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ουκρανία θα ήθελε να ξεκινήσει την εκστρατεία της «πολύ νωρίτερα», αλλά χρειαζόταν «όλα τα όπλα και το υλικό για αυτό». Σε ορισμένες περιοχές, είπε, τα στρατεύματα του Κιέβου δεν μπορούν να «σκεφτούν καν να ξεκινήσουν» επιθέσεις επειδή δεν διαθέτουν «τα σχετικά όπλα».

 «Όλοι κατάλαβαν ότι αν η αντεπίθεση εκτυλιχθεί αργότερα, τότε μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς μας θα ναρκοθετηθεί. Δίνουμε στον εχθρό μας τον χρόνο και τη δυνατότητα να τοποθετήσει περισσότερες νάρκες και να προετοιμάσει τις αμυντικές του γραμμές», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε τις εκκλήσεις για παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής, προσθέτοντας ότι τα αεροσκάφη θα παρέχουν κάλυψη στα ουκρανικά στρατεύματα, επιτρέποντάς τους να κινούνται πιο εύκολα πέρα από το πεδίο της μάχης. Το Κίεβο ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή του στις αρχές Ιουνίου, επιχειρώντας να παραβιάσει τη ρωσική άμυνα κατά μήκος πολλών τμημάτων του μετώπου. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όλες οι ουκρανικές επιθέσεις απέτυχαν, με μεγάλες απώλειες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments