Αρχική Videos “To Κίεβο παρασύρει και άλλες χώρες στον πόλεμο”

“To Κίεβο παρασύρει και άλλες χώρες στον πόλεμο”

0

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να εξασφαλίσει περισσότερη ξένη στρατιωτική βοήθεια και να κάνει άλλες χώρες άμεσους συμμετέχοντες στη σύγκρουση θα αποτύχουν να αλλάξουν την τελική έκβασή, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ κλήθηκε να σχολιάσει το ταξίδι του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι στη Βουλγαρία, στο οποίο σκοπεύει να συζητήσει περαιτέρω βοήθεια για την ασφάλεια στο Κίεβο.

«Το καθεστώς του Κιέβου κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες απευθείας σε αυτή τη σύγκρουση. Ορισμένα έθνη έχουν ήδη βυθιστεί στις εχθροπραξίες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δεν μου κάνει εντύπωση που πραγματοποιήθηκαν τέτοιες συζητήσεις. Όλες οι συζητήσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανά να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στη Βουλγαρία έρχεται αφού την περασμένη εβδομάδα η Σόφια ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο. Αν και δήλωσε ότι η νέα παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας θα ήταν «συγκρίσιμη σε όγκο με τη βοήθεια από το πρώτο πακέτο» που χορηγήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν παρείχε λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της.

Μια έκθεση της Euractiv από τον Οκτώβριο έδειξε ότι το βαλκανικό έθνος αναδείχθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους έμμεσους προμηθευτές στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, έχοντας στείλει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,09 δισεκατομμύρια δολάρια) όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments