“Ο Ζελένσκυ έχει γίνει τοξικός για τη Δύση”

0
Dodekanisos

ΗΜαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, έχει γίνει «τοξικός» για τη Δύση. Η Ζαχάροβα επεσήμανε τη συγκαλυμμένη κριτική της Ουάσιγκτον για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στη Γέφυρα της Κριμαίας που σκότωσε δύο πολίτες. Η Ζαχάροβα είπε ότι ο Λευκός Οίκος έχει αποκηρύξει τις επιθέσεις από το καθεστώς του Κιέβου και προσπαθεί να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των πωλήσεων όπλων και των τρομοκρατικών επιθέσεων. «Ο Ζελένσκι γίνεται πλέον τοξικός για τη Δύση», είπε μεταξύ άλλων η Ζαχάροβα.

Η τοποθέτηση της Ζαχάροβα φαίνεται να είναι απάντηση στα σχόλια που έκανε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Γραφείου Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ο Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Λευκός Οίκος «δεν είναι σε θέση να αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση σε κανέναν αυτή τη στιγμή» και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι το Κίεβο βρισκόταν πίσω από την επίθεση στη στρατηγική γέφυρα. Επιπλέον, ο Kirby είπε ότι η επίθεση είχε μικρή επίδραση στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας και είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε αυτές στο μέλλον.

Η γέφυρα, η οποία συνδέει τη χερσόνησο –η οποία αποσχίστηκε από την Ουκρανία το 2014 και έγινε μέρος της Ρωσίας μετά από λαϊκή ψηφοφορία– με την ηπειρωτική χώρα της χώρας, δέχθηκε επίθεση με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε επίθεση από δύο θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε το Κίεβο, δήλωσαν Ρώσοι ερευνητές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments