Αρχική Αθλητικά νέα Ο Ζέιντ Μουόσα είναι το νέο μεγάλο εγχείρημα του Ολυμπιακού

Ο Ζέιντ Μουόσα είναι το νέο μεγάλο εγχείρημα του Ολυμπιακού

0
Dodekanisos

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε αήττητος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στο μπάσκετ, νικώντας στον τελικό 66-60 το Περιστέρι. Κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο 18χρονος Ζέιντ Μουόσα με καταγωγή από το Ιράκ. Αγωνίζεται ως γκαρντ και αποτελεί το νέο μεγάλο εγχείρημα του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού. 

Ο Ζέιντ Μουόσα κουβαλάει μία πάρα πολύ ιδιαίτερη ιστορία. Με καταγωγή από το Ιράκ ο γεννηθείς στις 03/07/2003, Μουόσα, είχε έρθει ως πρόσφυγας το 2008 στην Κύπρο σε ηλικία πέντε ετών. Είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του το Ιράκ λόγω πολέμου. Μετακόμισε στη Συρία εκεί όπου η εμπόλεμη κατάσταση, ανάγκασε για δεύτερη φορά την οικογένειά του να μεταναστεύσει. Αυτή την φορά προορισμός ήταν η Κύπρος. Εκεί ο Μουόσα, έμαθε να παίζει μπάσκετ και αγωνίστηκε και με την Εθνική ομάδα Νέων της Κύπρου. Πλέον διαθέτει & Κυπριακό διαβατήριο. 

Από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός «ανίχνευσε» τον Μουόσα στον Πανιώνιο (στη ηλικία των 14 ετών), τον απέκτησε, τον ενέταξε στο παιδικό και αργότερα στο εφηβικό του τμήμα. Φυσικά με προοπτική να εξελιχθεί σε επαγγελματία και να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Με ύψος 1.99 ο Μουόσα χαρακτηρίζεται για το τεράστιο άνοιγμα των άκρων του. Ενώ μοναδικό -μέχρι στιγμής- μειονέκτημά του το μακρινό σουτ. 

Ο Μουόσα στους πέντε αγώνες της τελικής φάσης, είχε μέσο όρο 16,4 πόντους, επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ, 2,8 κλεψίματα και 19,2 αξιολόγηση. Δίκαια κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ. 

«Στη ζωή δεν πέρασα τόσο εύκολα γιατί ως ξένος χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα μου στέρησαν να πάω σε νηπιαγωγεία. Στο δημοτικό είχα ενοχλήσεις από παιδιά και καθηγητές αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μπασκετικά ήταν μία οικογένεια από την πρώτη μέρα. Ήταν αυτό που με έχει στηρίξει έως τώρα».

Θυμηθείτε τις δηλώσεις του Μουόσα στη DW Greek

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments